Sentap dgn MR.J

hari ini aku sangat sentap dgn MR.J , kalau nak muncul tue tak payahlah secara berjemaah, ini boleh pulak muncul secara berjemaah, kalau boleh nak muncul tempat yang orang boleh nampak..geramm tau, tertiba jek muncul kan >,< tension tau mak noks ..


bangun2 aku tgk muka aku ada 4biji Mr.J muncul, sakit pulak tue >,< lagi satu dgn ruam2 kat muka belum hilang lagi, aku tak tahulah aku nie kulit sensitif sangat, dah tak tau nak guna produk ape. Tak boleh panas sikit, kompem ruam2 akan tumbuh dah macam baby pulak.Sbb tue kalau panas2 aku tak bape berkenan sgt nak keluar2 nie, nnt kompem muke aku tumbuh bintik2 merah.

Selain itu, aku tak boleh gune sembarang produk, kalau salah gune gatal2 la muke aku. aku pernah guna satu produk nie, agak terkenal la jugak, aku pakai terus mcm bengkak2 ko, nasib baik aku tak pakai banyak, kalau tidak tau la. jadi sekarang aku just gune pencuci muka olay total effect 7 in one . kalau make up pun tak tebal just light2 jek, sbb kulit aku sensitif dgn bahan2 mcm tue kan, ngengada la kulit aku nie. pergi farmasi lagi besh dia ckp, awak tak payah pakai pape, aku tak selesa pulak kalau tak pakai pape . haihh tak tahu lah ape yang sesuai kat kulit aku nie >,<

* Kulit korang sensitif tak ? tahu tak produk ape sesuai utk kulit sensitif mcm aku nie . .





Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

taqiy said...

hehe samala taqiy pn ade sorang mr j kt dagu ni tension oo

Niesa said...

susah kan kalau kulit sensitif..niesa ingtkan MR.J tu ape..lambat plak connection pg ni..ehehe..btw niesa pkai oxy..kalau produk lain msti xsesuai..

cikeyrah said...

taqiy :: samelah , keyrah pun ade kat hidung

niesa:: oke tak kalau gune oxy?

Cik Rongoks said...

haaa..ika pon pakai oxy..sgt bagus benda tu.hikhik

Erna EER said...

better kalo keyra, try cek doc. sbb kulit kite xsame kan, tkot lagi trok, juz mnx pendpt dr doc je mereke lg pakar.. =)

Onitsuka_hana said...

hana pakai product doktor

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.