Pahit & Manis 2012 & target 2013

Assalamualaikum

semoga hari ini lebih baik dari semalam :) ,  eh, arini aku update pulak hehehe, mcm dah lama tak update blog kan, biasa lah kekadang bila nak update bz, bila xnk update x bz pulak hahhaha gurau jek. Aku nie baru lepas sapan soto, tapi ase mcm nak muntah pulak. huhu

Tahun 2012 sudah mahu melabuhkan tirainya, dalam 2012 macam2 kisah berlaku antaranye

  • Pada bulan Januari aku berhenti kerja disebabkan pekerja2 dekat situ dengki aku!!
  • pada  bulan Febuari aku menganggur dan menjadi petanam anggur yang berjaya hee =P
  • Bulan March aku dapat kerja jadi kerani . Alhamdulilah :)
  • Bulan April Aku pergi singapore bersama keluarga , jenjalan :))
  • Bulan May , aku kehilangan mak.uda aku dan adik sepupu aku. Mereka telah kembali kepada-NYA. Al-Fatihah
  • Bulan julai , aku dapat Motor baru..yuhuuuu
  • Bulan ogos, hari raya keempat, MR.S melamar aku :)) *gembira tak terkata*
  • Bulan September Penentuan tarikh bertunang antara duia pihak & family bersetuju rasa mcm nak guling2 jek hahahha
  • Bulan Oktober pelbagai dugaan aku trima :((
  • Bulan November pada 111112 aku menjadi tunangan orang :))
  • Bulan December mcm2 dugaan selepas bertunang .
Begitulah secara ringkas berlakunye pada tahun 2012, secara ringkas jek oke, tak akan lah aku nak tulis satu2 penat den nak taip hehhe aku harap tahun 2013 lebih baik dari tahun 2012. aminn.

Target tahun 2013 aku

  • Aku nak memperbaiki diri aku untuk menjadi lebih baik dari sebelum2 nye . In Shaa Allah.
  • Menjadi lebih bersabar untuk menerima segala dugaan.
  • Nak KAHWIN!!! *mesti korang cakap aku miang kan* hahaha
  • NAK KURUS!
  • Target nak size S.. tlg bg sokongan dekat aku supaya aku semangat nak kurus hehehhe
  • Nak jumpe blogger dan sekarang jadi kawan baik aku Niesa  . .
  • Nak Beli Samsung S3 . In Shaa Allah.
Buat masa ini, inilah target  aku untuk tahun 2013 . . jangan lupa yer 4.1.2013 nie yer . .ehem2 sila tengok sedebar kanan..ngehngeh =P

bye!



Terima Kasih Sudi Baca :)

Give up & adat




Cuma aku nak cakap sekrang aku dalam mode blank, tak tau nak cakap ape, aku mcm dah putus asa. Aku bukan nak ketepikan adat tapi janganlah sebab ikutkan adat benda yang wajib diketepikan. aku cuma nak orang paham kenapa aku nak kahwin cepat , aku tak nak tunang lama2 . .aku dah penat nak hadapi dugaan ini semua :( , tapi semua takpaham!!!!! aku dah malas nak hadap dengan perangai2 manusia yang terlalu ikutkan adat sampai ketepikan yg wajib.



lagu nie sama dengan situasi aku sekrang . .ce korang dengar mesti korang paham.

Terima Kasih Sudi Baca :)

Akhirnya Dapat jugak Bw merekaII ini

Assalamualaikum

Hari ini aku free sikit, sikit jek okeee !! jadi dapatlah aku BW mereka2 nie, esok kalau aku free lagi aku Bw blog2 korang yang x sempat aku BW yer, In Shaa Allah :-)

Ini lah blog2 yang sempat aku terjah tadi 















Trima kasih siapa yg singgah blog aku yer :))

Terima Kasih Sudi Baca :)

Sangat Kesian Dengan Aku

Assalamualaikum

semoga hari ini lebih baik dari semalam ;-) , aku kene kerja oke!!! boss aku sangat lah kedekut kalau bab2 cuti nie, sebab tue kekadang aku mcm nak chawwww jek dari sini, nasib baik dah nak kahwin aku nie penyabar, lagi satu kerja pun susah nak dapat kan. walaupun aku kerja kat sini tapi aku try jugak cari2 kerja lain , sebab aku anggap kerja yang aku buat nie kerja sementara jek, gaji pun tak boleh go on sangat. hancuss english aku. eh melalut2 aku hari ini hee


semalam aku up status nie dekat FB, ce baca betul2 . .hee aku mmg suka tengok lelaki pergi pasar dengan mak dia, sangat sweett oke bila tengok.hihi nampak sgt aku nie memerhati kan org hahahha cuci mata jap ape salahnye hahaha Semalam balik kerja aku pergi pasar jap, aku nak beli udang, sayur , aku nak masak sebab family aku takde kat umah, tinggal aku dengan aku dgn adik aku jek jadi kenalah masak..huhu  bila dah sampai kat pasar nie , aku parking moto aku kat sebelah kete nie, dia pun baru sampai jugak. pehhh muka mamat nie mcm sorang pelakon nie, aku pun x bape kenal sgt,. kira muka ada market lah, hehhe ko tengok aku nie dah jadi tunang org pun ade masa lagi nengokk mamat lain, hahaha aku tengok jek bukan ngorat ngehngeh =P

Yang buat aku suka tengok bukan sebab muka dia tapi sebab dia pandai pilih ikan oke!!!! mak dia minta dia pilih ikan jadi dia pun pilih ikan yg mak dia suruh, aku terkagum sebab AKU MASIH FAILED UNTUK MENGENALI JENIS IKAN !!!!! yer aku kalau bab ikan aku masih gagal lagi, .Sangat kesiann kan dekat aku.. yang ikan aku kenal adalah ikan pari, ikan parang, ikan siakap,ikan merah, ikan talapia..hamboiii kenal ikan yg besar2 jek heheh ikan haruan ngn ikan keli pun aku x bape kenal sgt sebab rupa mereka kan sama hahaha kembar kot depa nie.

Lagi satu ikan caru nie suka buat aku confius, bukan sebab rupa dia tapi sebab nama dia, kejap org panggil ikan jaket, kejap caru. mak confiuss nokss. mcm en.tunang panggil ikan jaket, terpinga2 aku fikir ikan apelah yg dimaksudkan en.tunang nie, bila dia terangkan ciri2 ikan tue, baru aku tau yg ikan jaket tue ikan caru. ishhh saja jek nak buat aku terfikir2 , cakap jek ikan caru kan senang  . .huuu

Aku tahu Nama2 ikan tapi aku tak tau rupa ikan tue mcm mana hehehhe kalau korang bawa aku ke pasar, yang aku boleh beli udang , sotong tue boleh. tapi kalau korang suruh beli ikan, mmg x boleh , ade kang korang suruh beli ikan selar aku beli ikan caru hahahha.. Tapi aku risau jugak kalau dah kahwin nanti mak mertua suruh pergi pasar beli ikan, terpinga2 aku kat pasar nanti..hee takpe mnyelamat ade, en.google & en.tunang, dia pro bab2 jenis ikan katanya.hahahah

Mebi yang buat aku tak kenal ikan sangat ,  sebab aku tak bape makan ikan sangat, yer aku tak suka makan ikan . kalau seminggu sekali boleh tapi kalau tiap2 hari hadap ikan aku boleh muntah ,ecehhh . Aku nie suka makan ayam, ko hadap aku makan ayam goreng setiap hari pun aku tahan. sebab tue badan aku gebusss mcm hayam hahahhaha

oke, aku nak Cakap trima kasih  kat beberapa orang yang bagi kata2 semangat dekat aku kat entry semalam, In Shaa Allah aku cuba utk kuat menghadapi semua dugaan yang Allah beri padaku. Aminn.

okelah aku nak tido siapkan kerja aku nie, hishhh masih xpuas aty sebab org lain cuti aku kerja huhu

Bye!

* nanti kalau free aku BW umah orang yer!!!!








Terima Kasih Sudi Baca :)

Luahan dalam hati ini

Assalamualaikum

Selamat pagi , eh da nak tgh hari lah hee lupa nak cakap semoga hari ini lebih baik dari semalam :) aminn. aku dah beberapa hari tak update kan sebab sibuk sikit, sampai hari ini pun agak sibuk sikit. lagi satu line opis nie mcm chipsmore kejap ade kejap tak do . .

Aku pun tak tau nak berbual ape sebab mood nie mcm trun naik jek ermmm . aku cuma nak tanya korang yang berpengalaman, betul ke kalau bertunang nie dugaan nye agak hebat sikit?? aku penat kekadang nak bertekak benda yang remeh temeh, penat menangis sebab aku marah, dan aku penat dengan semua ini :'(.

Aku cuba utk cool, sabar tapi kekadang aku tewas !! aku penat pendam semua nie, penat tau!!!! tapi aku tak boleh give up sebab aku sayang hubungan ini, aku tak nak hubungan ini sampai disini sebab hubungan ini dah nak sampai ke puncaknye aku tak boleh mengalah!!!! In Shaa Allah aku kuat utk terima dugaan nie dengan tenang . aminn.

Aku pun tak tau kenapa aku meluahkan semua nie dekat sini,. aku cuma nak ringan sikit beban dekat hati aku nie. :'( . 

aku yakin aku boleh tempuh semua nie. :') 

LOVE IS A GAME THAT TWO CAN PLAY AND BOTH WIN – EVA GABOR 





Terima Kasih Sudi Baca :)

Lampu Isyarat Rosak Nyawa Melayang

Assalamualaikum

Semoga hari ini lebih baik dari semalam, hari ini dekat trafic light depan opis aku ade eksiden teruk, kereta langgar kereta. aku nak amek gambar aku takut sebab teruksangat , ngeri beb .  Kejadian dia jadi lebih kurang pukul 6.30 pagi, dari sumber yang aku dengar, ecehhh sumber sangat, akak keje kedai makan sebelah opis aku cerita. memandang kan aku tak amek gmbr jadi aku lukis, gigih tau aku lukis hahaha


Oke ceritanye mcm nie, pada suatu hari, hee oke lah aku story ,  lukisan dekat atas nie, kedudukan trafic light depan opis aku, hah nmpak tak opis aku ngehngeh nak jugak lukis tu opis, harap maklum aku tak pndai lukis mcm en.tunang aku .oke sambung balik cerita , yg bintang tue aku maksudkan sebagai kereta tau. berpandukan dari akak kedai sebelah cerita, eh sebelum tue aku nak bgtau trafic light dekat tempat nie dah EMPAT HARI ROSAK TAPI TAKDE TINDAKAN APE2 PUN!! .memandangkan trafic light rosak jadi mereka2 sukesuki memandu secara berlajuan *hancusbahasamelayu* . yg kerata hitam tue dari bt pahat, yang hijau tue dari  simpangg rennggam. korang teka mana satu yg kena hentam & yg mana mati?? main2 teka2 pulak aku nie hee

Oke kereta hitam  hentam kereta hijau, akak tue cerita kereta hitam tue hentam kereta hijau,hentam pintu driver kereta hijau, jadi yg meninggal  driver kereta hijau,  untuk pengetahuan korang yg teruk kereta hitam sebab lepas langgar kereta hijau keretanye berpusing dan langgar tiang lampu isyarat, tapi driver kereta hitam tidak cedera , driver kereta hijau jek tersepit, selepa bomba keluarkan baru apek tue meninggal. yang kereta hitam perempuan melayu, yang kereta hijau apek cina.

Aku dah berapa kali cakap dengan org2 kat sini bilalah nak betulkan lampu isyarat, kang ade eksiden baru tau. tengok2 pagi nie dah ade eksiden, nak salahkan siapa sekarang, oke mungkin kereta hijau n kereta hitam tak tahu lampu isyarat tue rosak, sebab lampu isyarat tue warna kuning jek, tue yang dedua berebut nak pecut padahal empat2 tiang lampu isyarat tue warna kuning, tue yang berlanggar. Tadi ma.su aku text aku dia ckp pak.cik aku dah buat aduan dekat dato Ahmad Maslan, beliau kan org Kg aku. Aku harap ade tindakan sebab sebelum nie pun dah report tapi tak ade tindakan, mungkin selepas nie ade tindakan. Tak sanggup aku tengok kejadian nie berulang lagi disebabkan lampu isyarat rosak, nyawa melayang.

yang melaporkan



Syakirah Gomez

ecehhhh terus tukar nama hahahha aku risau lah makin lama pipi aku bengkak lah hahahaha nie yang nak beli fellina inchos . . winkwink

okelah aku nak g siapkan keje sikit sebab kol 11 aku nk tutup opis hari ini aku halfday hehehhe Niesa jangan jeless naaa =P

Bye!!

 



Terima Kasih Sudi Baca :)

Tak Dapat Update Sebab


Yer hari ini hari isnin,

kerja aku sangat lah melambak2 huhu

p/s :; tapi muka aku tak lah gelabah mcam kat atas,masih comel lagi hahahahhaha

siapa yang belum join segmen aku dgn nisa meh lah join

sempat lagi promot nie hahah

sape nak join GA kami

ke 
SINI 

BYE!


Terima Kasih Sudi Baca :)

Oppa Sopan

Assalamualaikum

Hari ini malas nak update ape2 hee

Layan jek lah video adik sepupu aku si adib beroppa secara sopan
 
Korang akan jadi teleng dalam berapa saat

HAHA

video

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

Bila Waktu telah Berhenti

Petang-Petang layan nie

Rasa sayu jek kat hati nie



Terima Kasih Sudi Baca :)

Demam Terkejut

Assalamualaikum

Salam hari selasa semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam. korang dah sapan?? aku arini sarapan roti bakar jek, xdo selera nak makan ahakss padahal dah makan roti bakar 2keping hehhehe

Okay, sebenarnye aku nak cerita pasal Demam Terkejut tue, mcm nie masa hari khamis semua family aku kan pergi k.l kecuali aku, aku tak pergi sebab koje ler, aku kan pekerja terbaik kan hehhe . jadi masa hari khamis aku tinggal sorang lah, .oke aku bol;eh tidur dengan lena, hari jumaat malam pun sama aku boleh tidur lena lagi TAPI hari sabtu malam aku tak boleh tidur oke.

Sebab aku tak boleh tidur adalah disebabkan ada satu bunyi yang aku takut sangat, mak nangis noks dengar bunyi tue huhu aku kalau dah takut sangat secara automatik aku nangis. Macam nie, masa lepas solat isya' aku layan cerita ape celopp toq kat youtube, aku pakai earphone sbb malas nak buka sound kuat2, jadi telinga aku dah bersumbat earphone jadinye tak dengar pape lah kan.

Tapi lepas tue aku mcm dengar something bunyi yang kuat sangat, aku pun bukak lah earphone tue kan, aku dengar orang ketawa kau. Memula aku anggap bunyi musang sebab bunyi musang mcm mengilai sikit kan. tapi aku mcm peliks pulak bunyi nie bukan mcm bunyi musang tapi bunyi suara perempuan memula kuat lepas tue sayu2 jek. Aku masa tue dah meremang bulu roma, call en.tunang dia x ankat sebab dia tidur, aku call jiran aku sebelah tanya ade dengar bunyi tak, dia cakap xde pun,. dia siap bukak tingkap dia cakap  tak dengar pun. lagi lah meremang bulu roma aku. lastly aku call ma.su , mengigil plus nangis , ma.su aku pun tak paham aku cakap ape hehehe pa.su aku lg ar dia ketawakan sebab aku nngis >,<.

Aku nie dahlah penakut, bila mcm tue lagilah bertambah takut huhu, masa malam tue tak tenang aku nak tidur , aku bukak yassin kuat2, lepas tue baring jek berselibung. Aku imaginasi tinggi pulak tu, aku terbayangkan masa aku tidur tertiba dia dekat sebelah aku ke, mau pengsan aku hahahha.Aku rasa masa lambat sangat nak siang, aku tidur lepas solat subuh lebih kuran pukul 6.00pg. tue pun rasa takot lagi sebab kat luar gelap lagi kan hehhehe dasar penakut mcm tue lah.

Keesokannye aku terus mcm demam terkejut , aku rasa salah satunye demam sebab kurang tidur. hee aku cerita dekat kawan aku, ade dia cakap ayooo kak.limah dlm mimpi ko tue dah mula nak tunjukkan diri, sangat celupar mulut kawan aku tue >,<
 
Walaupun demam terkejut, tapi siang tue tetap jugak sempat pergi kenduri kahwin heheh nie semua sebab malas nak masak, jadinye kite makan dekat umah org hahah.
 


Muka budak Demam Terkejut nak pergi kenduri kahwin hee =P

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

Takde Kena Mengena pun

Assalamualaikum

salam hari isnin semua , semoga hari ini lebih baik dari semalam.  Aku hari ini tak berapa nak sihat sebab demam terkejut. huhu nak makan pun tak selera nie, sakit kepala jek, semalam sebelum tidur aku dah telan penadol, egt bila pg nie oke, tapi upenye idok same je lah huhu

Hamboi korang, pandai2 jek teka kat entry Ini cakap tue tarikh kahwin, 12.12.12 tak ada kene mngena pun dengan tarikh kahwin aku :P, jadi tekaan korang salah sama sekali hahaha jadi korang tunggu je lah yer 12.12.12 tue tarikh untuk ape sebabnye jeng jeng jeng * bagi suspen sikit*

Aku mampu update nie jek yer, nnt kalau aku dah sihat sikit aku update pasal entry demam terkejut yer.huhu tu pn kalau korang nak tau hahha =P

entry aku kali nie dah mcm hape2 jek ar hee

TEASER

 . 





agak2 tengah buat ape tue ea . .

Bye


Terima Kasih Sudi Baca :)

Kenapa dengan 12.12.12


Kenapa dengan 12.12.12 tue yer hee . . 

Ce teka Ce teka

sape betul

dia paling comel hahah

Klu 

* Ada kena mengena dengan Cik Niesa Sekali =P

Terima Kasih Sudi Baca :)

Pertama Kali rasa Dabai

Assalamualaikum

Salam hari jumaat semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam :-) , aku kenyang sudah baru lepas makan mee hoon goreng, adoyai hancus lebur diet aku hahahah 1 ari aku makan 2kali jek tau, tanpa makanan sampingan tau tau tau. tipu jek...hehhehe 

Semalam abg posmen dtg opis aku hantar bungkusan, aku pun terfikir2 bila masa aku ade beli brg on9 bulan nie, rasanye tak ade. Bila tengok dekat bungkusan tue nama pengirim, baru aku ingat Niesa ade pos aku dabai dari sarawak, eh, apa dabai tue, dabai adalah sejenis buah , aku mmg tak pernah makan buah nie,lagipun buah nie hanya di sarawak jek nisa cakap.  


Inilah buah dabai, kalau org sarawak mesti kenal buah nie. Masa mula2 aku tengok buah nie, macam buah kurma pulak hehehe . Nisa ajar kalau nak makan buah nie rendam dulu dengan air suam, lepas tue gaul2 dengan garam sikit baru sedap bila makan. dalam buah dabai ade juga bijinye , kalau belah biji tue dalamnye pun boleh makan jugak. Nisa ade bgtau aku buah nie sedap makan dengan nasi & boleh buat nasi goreng dabai.

Masa memula aku rasa, muka aku terus berubah sebab 1st rasa kot. Tapi semalam lelama mcm rasa sedap pulak hehe aku kalau part makan ape jek tak sedap, semua sedap hahah susah nak bg komen negatif =P . Rasa buah dabai nie mcm lemak2 sikit & masam2 sikit .  Nisa cakap kalau buah nie tak musim hrganye agak mahal, tapi kalau musim dia, harga dia agak murah sikit. Kira buah nie top jugak kat sarawak.

Jadi bagi sesiapa yang tinggal di sarawak silalah bg kat aku buah dabai nie,heheh gurau jek. eh, okaylah nak pergi pejabat pos nie.

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

Lepak Petang *CeritaBasi*

Assalamualaikum

Hari ini baru dapat 0n9 dengan aman, sebab semalam2 line tenet dekat opis aku tertiba jadi bengong . eh, lupa pulak nak cakap selamat pagi semuaaa , semoga hari ini lebih baik dari semalam :)) . Hari ini aku rasa mengantuk sesangat, ala bukan hari ini jek setiap hari sama jek ahahha.

Masa hari selasa hari itu lepas kerja aku pergi merayap dengan kak.elly, kiteorang jumpe port baru. aku nie kan kalau tempat2 makan lembs sikit sebab aku tak rajin mencari tak mcm kawan aku yg teeja tue dia tau makan yang besh hee so selepas tau haruslah mencuba :D


Kiteorang minum air jek . .hee tipulah sesangat, aku order soto tapi bila dah sampai tak sempat nak snap haha lagi 1 aku nga diet nasi nie jadi dah bape ari aku tak sentuh nasi hee minta boleh tahan nafsu nak makan nasi berkurangan hihi

Selepas makan nie aku ke kedai sebelahnye beli waffle & snow ice. aku beli sebab nak adib suka makan waffle *alasan* :P

waffle kacang campur coklat, makin membesarlah aku dgn jayanye hehhe


Sementara menuggu waffle siap, motif buat dagu mcm tue supaya nampak runcing hahahahha



Snow ice yang agak sedap jugak, aku punyer yg coklat yg bawah tue perisa manggo kak.elly punyer.

wehhh cukuplah smpai sini jek, mata aku dah ngntuk dahhh padahal bukan makan bnda berat2 pun pg nie just makan karipap & kuih seri muka..huhu

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

Tertewas Jua

Niat 
DiHati
mau
 tengok2
 jek

tapi 

akhirnya

Tertewas 

Jua
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

So sesiapa yang ade majlis kahwin atau sewaktu dengannya silalah jemput aku, jadi  bolehlah aku pakai baju nie bila dah siap hee :P

Tgh fikir nie Macam manalah aku boleh TERbeli nie ngehngeh :D

* Kejap lagi aku Berjalan ke rumah uollss ya, :))


Terima Kasih Sudi Baca :)

Bila Minah Poyo Pakai Shawl

Assalamualaikum

Salam hari selasa uolllssss , Hari ini aku update lambat sikit sebab banyak kojenye, kena pergi pejabat pos lah, kene pergi photostat lah. eh , mengeluh ke, tak la aku senaraikan aje heee. 

Semalam masa lunch aku pergi cari Hadiah untuk GA , terlepass pulak cakap , hee. InsyaAllah  aku dan seorang blogger ,iaitu Niesa akan ade kan GA, so tunggu yer . .hadiah pun menarik, nie dah mcm promote pulak hehehe

Okelah berbalik pada tajuk, masa aku pergi cari hadiah, aku pun termasuk satu kedai nie,boleh kan termasuk hahaha aku pun tengok2 baju n tdung dekat situ, sekali tue aku terbelilah shwal . tengok TER lagi hehehe aku dah lama tak pakai shawl lebih kurang nak dekat setahun. Balik jek rumah aku teruslah mengetest shawl. aku upload dekat fb, nisa cakap muka aku lain, aku pun tang mana yang lain hee


Inilah muka minah poyo pakai shawl, dengan muka melengas terus pakai hahah so abaikan muka melengeh tue heheh




Bajet pompuanss arab =P






Dah2 jangan kutuks :p tau muka aku makin kelebaran . .jangan salahkan aku, salahkan tekak aku nie wakakaka

okelah Bye

Terima Kasih Sudi Baca :)

Cerita Semalam

Assalamualaikum

Ehh, arini hari isnin ea, patutlah lemau jek hehhe oke, selamat pagi semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam :-) . ayat aku sama je kan setiap hari, xpe tue kan mcm doa , kie mengharapkan hari ini hari kite lebih baik dari semalam kan :-)

Semalam hari ahad sepatutnye aku harus baring2 tapi semalam aku telah habiskan masa di opis kawan aku tolong dia buat kerja , si teeja nie mmg suka buat kerja last minute, kerja punya sebulan baru buat semalam pffftttt . Aku tak kesah tolong dia sebab akan dapat upah hahahah nmpak sangat tak ikhlas kan, eh ikhlas lah jahh. :P 

kerja aku senang jek, stapler, cop, tulis alamat & sign..dah macam bos pulak kena tnda tangan hahahha, tija lagi feninggg keje dia kena taip kene edit gambar hahah sabar yer jahhh hee lain kali tangguh lagi ye kerjanya, nnt aku tolong dapat upah makan nasi ayam penyet pulak ker.hehehhe



Fone aku terus jadi kabur bila snap, kat opis teeja ade cermin besar tue yang aku suka, baju aku dah gedebor seluar pun da gedebor tue yang nmpak besar * ayat xnak trima kenyataan*. Tapi siyes tau baju2 n seluar aku makin jadi besar. tengok ayat xnak kalah lagi hahahha.

Selepas beress siap semua nie, maka kami pun pergi makan, aku order tijahhh yang bayar hahahha kiteorang makan tempat biasa kiteorang pergi tue, memula nak makan nasi ayam penyet tapi tutuplah pulak.huhu


 Nasi goreng Kg aku




 order burung puyuh sekali

 
nie hasil pinggan aku heheh ade sate tapi x sempat nak snap sebab sedap sgt hahah

oke habis cerita semalam, tapi semalam aku ade buat dengan salah dengan en.tunang ermmm :(

Abang , saya minta maaf yer pasal semalam. sorry sesangat ok.

okeylah, nie je lah cerita semalam hee aku nak taip bebanyak x boleh, line tenet aku nie mcm siput & chipsmore jap ade jap tak ade huhu

okelah bye!




Terima Kasih Sudi Baca :)

Perlu ke Nak Mimpi Hantu

Assalamuaalaikum

Salam ari ahad semua, mesti ramai yang tak bangun tido lagi kan kan kan hee :P . Yang anak dara tu bangun lah awl2 yer kang kalau mak mertua tau terus reject heheh dah mcm makII dah aku nie bebel pulak hihi . Tapi kalau sekali sekala ape salahnye kan hee sebab aku pun bangun lewat kekadang . Wahh semalam harimau malaya menang kan, aku tak tengok tapi aku just dengar dr bilik dah tau gol ke x, kalau jerit maknanye gol la tue. Tahniah Malaysia !!! ade tak yang buat statement nak bogel depan pavi oppssss :P

Berbalik pada tajuk aku tue,Semalam lepas texting dengan en.tunang aku pun tidur lah, eh aku tak sempat nak bgtau en.tunang aku dah tidur hehehe masa tengah tidur aku boleh termimpi HANTU . Ya Allah seram gila kot aku mimpi hantu, dalam mimpi tue boleh ke hantu tue baring sebelah aku, sgt gonjeng oke. Lepas dia baring sebelah aku, ade lagi hantu nak baring sebelah aku .ishhhh apakah ini, semua hantu minat dengan aku >,<


Yang paling aku ingat sampai sekrang muka tue hantu mcm kak.limah nie HAHAHA , aku cerita dengan kawan aku , dia ckp habislah kak.limah dah minat dgn ko .errr very de vongokkkk . aku dah lah penakut, dia boleh ckp mcm tue.gonjeng lah sangat. tapi bila diingat balik sagt kelako muka antu dlm mimpi aku iras akak gmbr kat ats nie HAHAHHA 

Kalau aku cerita dengan en.tunang kompem dia ckp tue lah tido tak baca doa , i baca oke ..cehhh tak nak kalah nie :P .  

Hari ahad aku slow sikit nak taip2 nie , so smpai sini jek aku mampu taip.
Bye!


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sarapan dari Psar lambak

Assalamualaikum


Tadi sebelum pergi opis singgah kejap pasar lambak, aku just nak beli nie jek hee aku suka makan meatball tue jek.

Bye!!

Terima Kasih Sudi Baca :)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.