Demam Terkejut

Assalamualaikum

Salam hari selasa semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam. korang dah sapan?? aku arini sarapan roti bakar jek, xdo selera nak makan ahakss padahal dah makan roti bakar 2keping hehhehe

Okay, sebenarnye aku nak cerita pasal Demam Terkejut tue, mcm nie masa hari khamis semua family aku kan pergi k.l kecuali aku, aku tak pergi sebab koje ler, aku kan pekerja terbaik kan hehhe . jadi masa hari khamis aku tinggal sorang lah, .oke aku bol;eh tidur dengan lena, hari jumaat malam pun sama aku boleh tidur lena lagi TAPI hari sabtu malam aku tak boleh tidur oke.

Sebab aku tak boleh tidur adalah disebabkan ada satu bunyi yang aku takut sangat, mak nangis noks dengar bunyi tue huhu aku kalau dah takut sangat secara automatik aku nangis. Macam nie, masa lepas solat isya' aku layan cerita ape celopp toq kat youtube, aku pakai earphone sbb malas nak buka sound kuat2, jadi telinga aku dah bersumbat earphone jadinye tak dengar pape lah kan.

Tapi lepas tue aku mcm dengar something bunyi yang kuat sangat, aku pun bukak lah earphone tue kan, aku dengar orang ketawa kau. Memula aku anggap bunyi musang sebab bunyi musang mcm mengilai sikit kan. tapi aku mcm peliks pulak bunyi nie bukan mcm bunyi musang tapi bunyi suara perempuan memula kuat lepas tue sayu2 jek. Aku masa tue dah meremang bulu roma, call en.tunang dia x ankat sebab dia tidur, aku call jiran aku sebelah tanya ade dengar bunyi tak, dia cakap xde pun,. dia siap bukak tingkap dia cakap  tak dengar pun. lagi lah meremang bulu roma aku. lastly aku call ma.su , mengigil plus nangis , ma.su aku pun tak paham aku cakap ape hehehe pa.su aku lg ar dia ketawakan sebab aku nngis >,<.

Aku nie dahlah penakut, bila mcm tue lagilah bertambah takut huhu, masa malam tue tak tenang aku nak tidur , aku bukak yassin kuat2, lepas tue baring jek berselibung. Aku imaginasi tinggi pulak tu, aku terbayangkan masa aku tidur tertiba dia dekat sebelah aku ke, mau pengsan aku hahahha.Aku rasa masa lambat sangat nak siang, aku tidur lepas solat subuh lebih kuran pukul 6.00pg. tue pun rasa takot lagi sebab kat luar gelap lagi kan hehhehe dasar penakut mcm tue lah.

Keesokannye aku terus mcm demam terkejut , aku rasa salah satunye demam sebab kurang tidur. hee aku cerita dekat kawan aku, ade dia cakap ayooo kak.limah dlm mimpi ko tue dah mula nak tunjukkan diri, sangat celupar mulut kawan aku tue >,<
 
Walaupun demam terkejut, tapi siang tue tetap jugak sempat pergi kenduri kahwin heheh nie semua sebab malas nak masak, jadinye kite makan dekat umah org hahah.
 


Muka budak Demam Terkejut nak pergi kenduri kahwin hee =P

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

CikZaniff said...

cmtu pon boleh eh..
keyrah dk sorang ke kt umah..

Niesa said...

benda tu saja nk test qira tu..nk main2 ngan qira maklum sorg2 kat umah..hahaha...

muhammad asyraf said...

erk..seram plak baca.. :)

Chic Na said...

hee.. kalau cikna pun konfem demam dengar suara2 pelik camtu. huhu.. sian keyrah.

Mrs Velentine said...

alamak..nape tak teruskan jer dengar lagu..hoho

Adriana said...

Ana pn penakut jugak..kalau dok sorg2 time malam mmg satu rumah terang benderang

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.