Sediakan Ubat Petang

Ini lah ubat yang aku maksudkan :P


Aku asal petang jek mngantuk, nie la ubat utk hilang ngntuk lagi. 

Tapi kakak Mr.s ckp mcm ubt untu membambamkan diri je..

huwaaaaa 

lagilah terus tak ngantuk

dan 

terus  

mempersembahkan

gambar 

tuan

tanah

kedaunggg

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




jangan ckp pape bila tengok gmbr nie, aku tau aku makin tembam >,<

Terima Kasih Sudi Baca :)

Bila Kena Sound dengan mak Boss

Assalamualaikum

Semoga hari ini lebih baik dari semam & semoga hidup kite diredhai oleh Allah. Dari semalam sampai pagi nie aku asyik membuang jek, mebi salah makan kot..huhu tapi aku makan ape je yer semalam, mebi mkan ayam tandoori petang semalam, tapi mkn sikit jek . kalau teruk baru pergi klinik hehe aku paling tak suke pergi klinik, tak suka bau2 ubt * alasan * .

Semalam waktu lunch aku pergi jumpe kawan aku yang kerja one mart tue, akak tue dia cakap dia nak jumpe aku, so aku datanglah, bila aku masuk jek kedai tue, aku nampak muka ka.elly tue mcm lain jek, so dia ajak pergi mamak kiteorg pun lepak la kat situ, rupa2nya dia nak jumpe aku dia nak story problem dia.

Sebelum aku nak dengar masalah dia, aku tanya dulu , kalau masalah rumah tangga , aku tak nak dengar. Yes aku tak suka nak dengar masalah rumah tangga org, bg aku kalau masalah rumah tangga tue msalah peribadi mebi tak perlu kongsi dengan aku. huhu . Kak.elly ckp bukan masalah rumah tangga tapi masalah tempat kerja.  Kalaun masalah kerja aku boleh lah dengar.  Kak.elly cerita macam nie

'' Masa hari khamis minggu lepas, mak boss call akak, dia ckp mcm nie , elly awak lepas nie tak payah nak berbual2 dengan zaidi a.k.a boss , buat ape awk nak rapat2 dengan anak saya tue, bukan dapat ape pun, kalau ade masalah kat tempat kerja pun awk tak payah lah nak ngadu2 kat anak saya tue, selepas nie awk tak payah nak berbual lagi dengan anak saya.''

Bila aku dengar, aku rasa mak boss tue mcm takut kak.elly tackle anak dia, ape buang tebiat kak.elly nak tackle boss dia, sebab kak.elly tue dah kahwin oke, anak dah ade 3 org. aku pun kenal kak.elly tue mcm mana, ma.cik tue pun lupa kot anak dia dah kahwin jugak siap dah ade 4 orang anak, adoyaiyepun tak payahlah tertiba nak serang2 kan, aku yang dengar pun sakit hati oke. 

Selepas tue aku just mampu nasihat dekat kak.elly sabar banyak2, jangan stress2, sebab aku tengok muka kak.elly tue mcm org stress jek, selepas dia kena SOund dengan mak boss dia tue.

Apa pandangan korang tentang masalah kawan aku nie?


Terima Kasih Sudi Baca :)

Tak Payah Nak Cemburu Lar

Assalamualaikum

Dah lama tak update blog, sebab bz memanjang jek . . dah berhabuk aku punyer blog nie kan hehehe. Salam hari isnin semua semoga hari ini lebih baik dari semlam, hari ini ada lagi ker yang cuti?? melampau la tue..hehe Dekat peti ais umah aku bau daging, mest beberapa hari nie berlauk daging jek hehehe. 

Berbalik dengan tajuk dekat atas, sekarang cemburu aku makin berleluasa pulak kan, lagi2 selepas Mr.s Add aku kat Fb, kiteorang nie harap jek ada fb tapi tak nak add sebab takot i cemburu oke, tapi sangkaan MR.s mmg betul , suhu cemburu aku makin naik. Tapi  aku cemburu tak ade lah nak serang2 org yang aku cemburu tue, aku cemburu dlm hati jek, ko mampu cemburu dlm hati.  Tapi nak buat ape cemburu sebab semua yang dlm fb mR. s tue kawan2 sekolah mr. s . 

Tapi kan kan kan ade seorang perempuan nie kan, dia suka like2 n coment2 semua gmbr mr.S , i is jelly oke, sebab aku pun tak ade nak like gmbr2 mr.s bagai hahhaha jahat punyer girlfriend :P pastue masa aku nga jog aku tanya kenapa perempuan tue suka coment2 & like2 kat fb Mr.s, jawapannya sakit hati iollss


Aku : Kenapa A tue suka coment2 & like kat fb abg, dia suka abg ker?

Mr. s : Dia memang suka abg pun.Nape

Aku : perasan betul ( dlam hati ) tak suka la mcm nie.


Mr.s : Tak Payah Nak Cemburu lah, dia kawan2 sekolah abg.

Aku : oke.

Mr.s : awk lagi teruk ,  kawan2 fb pun siap lagi hide kat abg. 

Aku : mmg dari dulu lag mmg dah mcm tue.

Mr.s : yelah tue .

bila dia ckp mcm tue, mesti dia skodeng fb aku hahha x mau ngaku pulak tue, fb aku mmg dari mula aku buat dulu, aku hide friends aku dari org & info2 aku pun aku hide kan, just aku tunjuk birthday aku jek bajet senang nnt korang nak igt hahhaha. 

ish , okelah aku nak sambung buat kertas kerja nie, aku tgh tolong buat kertas kerja bakal kakak ipar aku a.k.a kakak Mr.s.

Bye



Terima Kasih Sudi Baca :)

Salam Aidiladha

Assalamualaikum


Selamat menyambut hari Raya Aidiladha yer , aku sambut dekat rumah jek sebab aku cuti satu hari jek..sobs sobs :)


Terima Kasih Sudi Baca :)

WW# Perempuan




:')


Aku masih Berhutang BW dengan korang, Nnti aku terjah korang yer :)

Terima Kasih Sudi Baca :)

Entry Pendek

Assalamualaikum

Selamat pagi semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam & diredhai Allah  . semalam sambut birthday ma.usu aku akt kedai makan , Pak.su belanja ikan bakar ..sodap & hilang diet aku hahhaha, gambar x sempat nak snap, sebelum pergi keluar tue, ma.si potong kek dulu, gmbrnye kat hfone adik sepupu aku pulak. xpe nnt aku up sikit hehhehe

okelah , aku xde mood hari ini, nnt kalau aku free aku singgah blog korang yer

Bye!

Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan. 



Terima Kasih Sudi Baca :)

Main Masak- Masak

Assalamualaikum 

Salam Hari isnin uollsss, hari ini birthday ma.su aku yang ke 37 tahun, k ma.su nora doakan semoga ma.su panjang umo , dimurahkan rezeki & bahagia bersama keluarga hingga akhir hayat. Aku tak sempat lagi nak beli hadiah utk ma.su aku, sebab ma.su aku nie ape yang kiteorang nak bg semua dia dah ade hihihi so ingat nak bagi buku jek, ma.su aku nie suka membaca. :) 

Masa hari sabtu lepas aku teringin nak makan bubur dengan telur masin, sayur kangkung , sambal gorek, kacang & ayam di siat2. bagi merealisasikan tekak aku nie, aku pun gigih balik kerja pergi kedai beli apa yang tak ada, sampai jek rumah terus berkungfui dengan periuk & kuali hee  
Bubur nie aku msak just letak halia, garam & stock ayam jek. Lagi sedap kalau letak air rebusan ayam :)


Yang belah kanan itulah sambal gorek aku, kira sambal warisan dari family arwah mak aku, bahan2nya simple jek. korang hanya perlu

1. ikan bilis
2. lada kering
3. bawang besar
4. sedikit gula

korang goreng semua bahan2 dekat atas tue, gula jangan pulak korang goreng hehehe Selepas goreng, korang tumbuklah smpai lumat, pehhh sodap , tapi tak tau lah tekak korang mcm ne kan :)


 Kangkung goreng belancan, tapi aku buat terlebih kuah sebab adik aku suka yang berkuah sikit.

Lepas siap semua, aku terus makan , tak tahan woo tengok benda nie semua hehehe makan panas2 mmg sedap sangat lagi masa tue nga hujan ..pehhh sodap nye.

Pada Hari semalam pulak aku, teringin nak try makan puding roti so aku menggoogle lar resepi tue, so cubaan pertama aku agak so so jek, 


Masa dalam oven agak gebus jek, tapi dia gebus seketika jek, bila dikeluarkan terus kendur jek hehhehe


bahagian atas mcm terhangit sikit, mebi sebab aku terlama masak kot, kalau ikut resepi 30 min jek, tapi aku set 45 min, acaner tue hehehe so ni la hasilnya, hitam2 manis heee


Aku makan dengan sos kastard, yang sos tue aku lupa nak snap..hee adik2 aku cakap oke jek hee, tapi aku makan sekali jek sebab kalau yang aku masak mmg aku kurang sikit hehe

Okaylah aku nak sambung buat kerja nie, aku nga geram dengan skynet, sampai sekrang aku tak sampai brg aku ,errr geram pulak aku >,<




Terima Kasih Sudi Baca :)

Pandai Masak Umur Berapa

Assalamualaikum

Semoga hari ini lebih baik dari semalam :) , Sejak2 nie aku tidur lena sebab kan musim hujan jadi kalau malam rasa sejuk jek hee  Semalam baru lepas perang dgn MR.s , tapi arini dah oke dah hee biasalah bukan Syakira kalau tak gado heheh .

Berbalik pada tajuk diatas, aku buat entry untuk adik aku heheheh sekarang dia tgh cuti sem jadi dia tgh syiok belajar masak, hee dia baru umur 18 tapi baru pandai masak2 nie, tak apelah belajar sesikit. Tapi yang aku tak boleh tahan minggu nie 3 ari berturut2 dia masak bubur ayam & sambal tumis. Aku nak tergelak jek, pagi dia masak bubur & smabal tumis jek. Tu yang aku cakap semalam masak lain, naik jemu pulak makan, dah la paksa aku makan sambal tumis dia, suruh komen. Bila aku coment dia marah..adoyai :P



Sumber google

sumber google

Pagi tadi sebelum aku pergi kerja, aku usik dia, tak nak masak bubur & sambat tumis ke ari nie ekekekke :D . Adik aku yang nombor dua nie agak tidak suka memasak,  dari family kami perasan adik aku nie lebih suka mengemas rumah, korang kalau nak kemas rumah boleh la panggil dia kompem bersih, tapi nnt jangan menangis pulak sebab brg korang akan dikumpul di tong sampah hahahhaha aku kalau lepas dia kemas mesti aku mengamuk sebab dia kalau kemas , semua brg aku yang aku masih guna pun dia sumbat dlm plastik samapah, mau aku tak meroyan.. eh cerita lain pulak. heheh

Kalau aku pulak umur 10 tahun aku dah pandai masak, tapi tak ada lah masak yang berat2 . Masa umur 10 tahun mak aku dah ajar aku kat dapur, ajar mcm mana nak masak nasi, nak goreng telur. Masa umur 12tahun aku dah mula pandai masak mcm berat sikit iaitu sardin hehehe , selain tue aku dah pandai siang ikan, tapi sorry to say aku sampai sekarang tak pandai siang ayam huuuu  Tapi aku sedih tak sempat nak belajar masak asam pedas dgn arwah mak aku, sebab asam pedas arwah mak aku mmg sedap sangat, air tangan ibu kan mmg sedap tiada tandingan nye :) Tapi Pa.usu aku cakap aku mcm arwah mak aku pandai memasak, yang aku perasan pak.usu & mak.usu aku suka makan lauk Asam Pedas & sambal belacan aku :)

Kalau korang pulak pandai memasak umur berapa?

Mahu BW ke rumah korang kejap lagi :)

Terima Kasih Sudi Baca :)

Stress Dengan Diri Sendiri

Assalamualaikum

Bila tengok Gambar nie
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Aku Jadi stress sebab aku Makin  

GEMUK !!!

Mulai hari ini aku dah on diet, tapi kalau diet aku jadi stress , acaneer tue hee 

kawan2 tolong aku , beri tips mcm mana nak kurus

sobs sobs T.T

 




Terima Kasih Sudi Baca :)

WW# Selalu Datang Disaat yang Tepat

Assalamualaikum



:)


Semoga Hari Ini Lebih Baik Dari Semalam




Terima Kasih Sudi Baca :)

Cemburu & adib

Assalamualaikum

Selamat pagi uollss, dah nak dekat 10 pun hehehe.. Hari ini aku rasa sakit kepala lar, macam nak demam pun ada. berdenyut2 kepala nie, harap jangan lah migrain. kalau migrain aku tak boleh buayt kerja nanti :( . Pagi tadi pun sarapan roti tisu tapi tak abz pun sebab rasa mcm tak sedap. Tapi aku dah telan active fast, harap oke :) . lagipun dekat rumah aku ramai yang demam, mebi sebab cuaca yang tak menentu kot.


Bila tengok gambar dekat atas nie dah macam aku pulak hehhehe, Aku Orang yang kuat cemburu oke heee :P Mr.s dah sedia maklum aku nie kuat cemburu tapi  cemburu aku bertempat . i tak cemburu membabi buta jek. Mr.s kuat menyakat aku, kadang2 geram jek dengan dia.

Mr. S : Tgh bersiap2 nie.

aku : Nak pergi Mana??

Mr.s : Jumpe Kawan Jap

Aku : Lelaki atau Perempuan

Mr.S : perempuan 

Aku : Oke * merajuk*

Mr.S : oke , nak jumpe la nie.

Aku : Cakap betul2 lelaki ke perempuan ?!! * Marah *

Mr. S : Mcm ne nak ckp kan kite tgh Mesej hee 

Aku : ermmm

Mr.s : kawan lelaki la sayang. tu pun nak marah2.

Aku : tak marah, tanya jek.

Dia memang suka menyakat aku, kadang sampai aku nak nangis pun ade. nasib baik jauh kalau dekat dah lama aku cubit perut dia yang bambam tue hahahha Mr.s tue kadang dia ade cemburu jugak tapi dia pandai cover2, eleh egt saya tak tau ker?? hahahha 

Okaylah aku nk stop dulu, makin sakit pulak kepala nie,.nak muntah pun ade tengok lappy nie lama2 , sebelum tue meh layan video adib semalam, dia tengah layan makan mamee, padahal tue mamee aku, dia amek dalam beg aku. ibu dia tak bg makan jajan sangat, so dia makan kat dalam bilik aku hehhehe



jangan pening pulak tengok video nye, sebab senget hehe

Terima Kasih Sudi Baca :)

Hari Poligami !! Perempuan Tak Tahu Malu

Assalamualaikumu . .

Pagi tadi  masa aku tengah siap2 nak g kerja, aku bukalah Radio Hotfm, layan lah jugak topic ari ini, tapi yang buat aku tersentak bila dengar seorang pemanggil nie namanya hani, cuba korang dengar dulu


sakit gegendang telinga aku dengar ape yang dia cakap, walaupun aku belum berumah tangga tapi sebagai manusia tak fikir ker, ko tue sedang merosakkan rumah tangga orang. Ya Allah ape jenis perempuan lah , pastue dia boleh bagi pesanan kat isteri boyfie dia kot. Bagi aku perempuan nie ade sifat jahat dan bukan baik sangat ,Dan tak tahu malu juga!! . .Apa2 pun cube korang dengar dulu ..

Blogger anis pun ade post pasal perempuan nie jugak .


Terima Kasih Sudi Baca :)

Kenapa Jadi Macam nie??

Aku baru perasan pageview aku merudum terus!!


Kenapa jadi mcm nie yer??

Korang punyer pageview jadi mcm nie tak?

Terima Kasih Sudi Baca :)

Tak Dapat On9 & Kena Curi

Assalamualaikum

Salam hari Isnin semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam. lagi seminggu lagi kan kite nak sambut hari raya haji dan lagi seminggu lagi aku akan______heee.

Haihhh sangat geram oke, Aku tak dapat online dekat rumah, sebabnya kabel telefon dekat kampung aku kena curi !! Dalam minggu lepas 2 kali kena curi kabel. Bo*** siapa yang curi nie, menyusahkan org kampung. depa buat kerja mest tenngah malam, sebab masa aku on9 mlam tue ade lagi, bila pagi terus tak ada. Pak.su aku dah report polis, Mebi arini kot TM baru betulkan.

Aku bukan nak ckp ape lah, Polis dekat tempat aku nie agak pemalas nak buat kerja oke!! bila buat report baru nak round kat kg aku bila malam, padahal dah sedia maklum tempat aku tue biasa kes curi. Sebab tue kadang2 aku sakit hati dengan polis kat tempat aku nie, yang aku biasa nmpak depa lepak kat kedai kopi ppffffttttt --''

Sementara nie aku tak dapat terjah korang dulu, jadi kalau line dah oke, aku terjah korang yer ;) aku nie pun on9 kat opis, tapi line opis aku nie mcm mintak nyawa ngehngeh :P

Bye !!

Terima Kasih Sudi Baca :)

Lelaki Harus Tau


sumber dari :: Cik Epal

:')

Terima Kasih Sudi Baca :)

Nak sahaja Aku Maki Kau!!

Sekarang nie aku rasa nak menangis , rasa nak marah2, rasa nak maki jek balik org yang maki aku tadi !!!

Sangat sakit hati oke, tadi ade seorang customer  aku maki2 aku, disebabkan salah dia yang tak nak bincang dengan aku, bila aku dah buat dia tak puas hati dengan bayaran yang aku kenakan, padahal dia sendiri minta cover insurans dia mcm tahun lepas, jadi aku buatlah ikut tahun lepas.

Apabila dah siap, aku bgtau jumlah nilai yang dia perlu bayar, boleh dia tak puas hati & marah2 plus maki2 aku. dia cakap kenapa tak bincang dengan dia, wat de hell, aku dah ckp awl2 jumlahnya mcm ni, mcm nie. dia ckp oke jek, so aku buatlah, bila dah siap mcm nie jadinya. Jangan ingat dia kawan bos aku, suka2 dia jek nak ckp aku nie ape. geramnyaaa !!!!

Jangan ingat aku nie diam , aku nie tak de perasaan. aku diam tadi sebab aku hormat ko sebagai customer & sebab ko tue lebih berumur. Aku tak nak jadi kurang ajar. kalau ikutkan aku , aku nak aje maki ko balik, tapi aku nie masih waras lagi. Yang maki2 aku nie dia biasa buat dengan boss aku, sebab kerani dulu cakap dia nie mmg very cerewet . So kerani dulu mmg xpernah berurusan dengan dia, tapi tahun nie aku pulak kena berurusan dengan dia sebab bos aku tak ada.

Boss cepatlah balik, dah tak tahan saya dengan kerenah customer boss nie T.T     

 




Terima Kasih Sudi Baca :)

Lambat & Macam Orang Minyak


 Assalamualaikum


Salam hari jumaat semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam ,  hari ini aku lambat pergi kerja sebab pagi tadi kene hantar adik sepupu yang ecah tue ke skolah, memula aku dah sampai dah opis tapi tertiba mak.su call bagtau baju sekolah ecah tertinggal kat rumah, so aku kenalah patah balik ke rumah, ambil baju dia dan hantar ke rumah pengasuh dia. Sampai rumah pengasuh dia tunggu ecah siap2 sebab nak hantar dia ke sekolah, yang penting muka dia dah muncung jek sebab lambat, alaa cah lambat 15 min jek kot,lagi pun awk baru 4tahun, tak mananya cekgu marah awk lambat..hehhehe kakakmu yang lambt1/2 jam masuk opis rilex jek hehehhe

Semalam barang yang aku beli dengan blogger INI sudah sampai, eksited giler nak try pakai produk nie, apakahhh brg tue, jeng jeng jeng

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Inilah brgnya, semalam masa tengah text dengan kak.ayu, abg posmen pun sampai, gembira tak terkata hehehhe Balik jek kerja terus mandi2, eh tak lah , terus joging dulu, lepas joging mandi2, solat. Selepas solat terus tepek2 bnda nie kat muka, sebab aku geram dengan blackhead, whitehead kat muka aku nie, geram jek tengok ><.


Comot gila aku pakai, hahaha nie adik aku yang snap, dia ckp dah mcm org minyak ;P aku bila tengok muka aku sendiri nak tergelak sebab mcm ape entah hehhehe semalam kak.ayu ckp bgatau kesan bila pakai nie, oke hari ini aku nak kongsikan dengan korang semua yer.
  • Mask Nie sangat kuat, tanggal semua ape yang ada dekat muka korang tue. 
  • Blackhead & whitehead aku pun dah kurang sikit di bahagian ZOne T.
  • Kulit terasa licin jek selepas pakai mask nie.

Aku sangat puas hati dengan  charcoal Mask nie,selepas nie aku tak payah la setiap hari kat bilik air dok picit hidung nie heheh pkai jek charcoal mask nie kompem blackhead & whitehead ni pun ikut tanggal sekali ;) .

Bagi Sesiapa yang nak mencuba charcoal Mask nie, boleh lah order dekat  Kak.Ayu yer, tak rugi pun korang try charcoal mask nie, lagi satu harganya pun sangat berpatutan, sebab bagi aku harga yang kak.Ayu jual nie sangat berbeza dengan org2 lain jual. :)

Okaylah aku nak buat kerja yang melambak nie, hari ini aku mcm geram pulak dengan kerani agent insurans lagi satu nie, sibuk sangat  suruh aku bank in duit insurans, padahal customer belum bayar lagi. Takot sangat aku bawa lari duit tue, wat de hell. Sakit hati pulak rasa bila asyik call jek, bila nak bg duit,mcm mana nak bg customer jek belum jelaskan bayaran lagi, xkan nak bagi duit aku pulak >,<


Terima Kasih Sudi Baca :)

Bila dengar Lagu Ini mesti

Aku tersenyum-senyum kalau dengar lagu dekat bawah nie, nie mesti akibat dari cerita Adam & hawa la nie hehhehe



Terima Kasih Sudi Baca :)

Meroyan Kuasa Dua

Assalamualaikum

Selamat pagi semua, dah sarapan belum? hari ini sarapan karipap jek, ..dan semoga hari ini lebih baik dari semalam. 

Sejak2 nie ramai sangat meroyan kat Fb aku nie, mcm nak tutup jek Fb tue, tapi xnk sebab kawan2 rapat aku ade kat situ, semalam aku update la status tertiba ade mkhluk nie ckp bukan2, pasal manja2 la, mcm kurang kasih sayang aku tengok, padahal mase pom 6 dia 1 kelas ngn aku, dia suke kutuk2 aku, ckp aku burok la, hodoh la, GEMUK la. Sungguh menyampahssss bukan dia jek aku x suke tapi dengan budak2 lelaki kelas aku, opsss terlepas pulak hahhaha Makhluk yang kali nie bukan org yang sama ea dengan makhluk yang aritu

Sebab tue aku tak suka nak update status kat fb , lebih suka up kat twitter tak de org nak meroyan sangat, hahha meh kite tengok sama2 hheheh


ce korang baca tue, siap nak manja2 ngan aku, kalau Mr,s tengok, tak dia makan hati ker hahahah



tengok dia ckp ape bila aku ckp '' lebih baik g manja2 ngn mak ko '' . . tetiba nak ckp kerek, sungguh annoying giler kan .

Yang buat aku sakit hati dgn budak nie, dia pernah malukan aku tau, ade ke masa sekolah2 aku nak melintas ke rumah aku, dia lalu, boleh doa jerit GEMUK kuat2, wat de hell . . lepas tue aku x suka budak lelaki kelas aku . tapi sekarang dah biasa jek, masa tue kan zaman hati mudah panas hahahaha

Okelah nak buat kerja yang melambak nie,
bye




Terima Kasih Sudi Baca :)

Lemau & Tersimbah Minyak Panas

Assalamualaikum

selamat pagi semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam, arghhhhh hari mata aku ngantuk sangat, mcm nak tidur jek >,< , padahal aku tidur tak ada lah lambat sangat , lebih kurang pukul 11.30 lebih gitu. Ke pagi tadi aku bangun cepat sangat, kan kan kalau dah dasar kuat tidur , tidur cepat pun tetap ngantuk hehehhe.

Jadi pagi nie aku sangat lemau, dah sarapan pun tetap ngantuk jugak, Semalam aku terkejut dengar ma.su aku cakap adik sepupu aku yang kat putrajaya , terkena minyak panas, umo marissa nie baru setahun lebih tapi agak ligat sikit lah, dia terkena sebab dia mencapai kuali yang tgh dipanaskn minyak untuk goreng telur, umie die cakap benda tue berlaku sekelip mata jek, tapi nasib baik umie dapat tepis kuali tue jadi terkena dekat badan , Tangan & kaki. 


Nie gambar yang ma.cik  aku upload kat fb, memang kesiann kan, ini budak mmg tak geti dok diam sikit, lagipun nak marah2 pun tak boleh perkara dah nak jadi .  Benda nie jadi tak sampai 2 min pun, umie dia tertoleh tempat lain, dia menyapai kuali tue.


Nie gmbar yang pagi tadi, nampak dah oke sikit, Alhamdulilah dia selera lagi nak makan, kalau tak nak makan susah jugak kan, tapi tak tahu berapa hari dia kene warded. Adik lain kali jangan nakal yer. :)  kiteorang semua panggil dia Adik. Semoga adik cepat sembuh yer sayang :)

InsyaAllah Malam nie aku terjah korang yer, semalam aku baru separuh yang aku BW  ;)

Terima Kasih Sudi Baca :)

Misi Pertama, Sorry & Adikku PMR

Assalamualaikum

Salam hari isnin uollls, semoga hari ini lebih baik dari semalam, hari ini aku sarapan lontong kering, korang tau x lontong kering? nnt google yer hehhehe. aku masih tak tahu punca kenapa lappy aku tak boleh view button follow tue, so semalam aku follow korang melalui PC kat rumah aku, lappy aku nie ape nth problem dia, dah berapa hari mcm tue, tapi bile aku on9 kat lappy adik sepupu aku, oke pulak. so SESIAPA YANG FOLLOW AKU TLG TINGGALKAN LINKS ANDA DI KOTAK COMENT YER. aku minta maaf yer kalau lambat follow korang, lappy aku promblem bagi sesiapa yang tak sebab ape boleh tengok dekat SINI , aku MINTA MAAF YER :( .

Semalam aku pergi bandar, untuk beli brg2 untuk hantaran, 1st seumur hidup aku aku masuk wedding accessories , jadi macam teruja sangat ;) , aku just nak beli kotak2 hntaran jek, ingat nak beli yang dah siap gubah tapi tak menepati citarasa aku, jadi aku pun fikir lebih baik biar aku jek yang gubah kotak hantaran tue, aku ngn kawan aku pun pilih yang mana aku suka, nak dekat 2 jam jugak aku bertapa kat situ, sebab aku nie cerewet sikit hehhe nasib baik yang serve aku nie bagus, dia siap suggestkan ape baik. aku beli lace, bunga2 dan sebagainya untuk hias kotak tue, rambang mata aku dibuatnya kat situ, nasib baik boleh kawal nafsu lagi, kalau tak satu kedai aku borong hhehehehe tapi yang buat aku rasa mcm x berkenan bila ada salah seorang pekerja dekat situ macam berlagak, kawan aku tanya pasal glu gun  tue, budak yang serve aku tue cakp sebatang Rm o.60 ,  lepas tue tertiba pekerja lagi sorang boleh ckp mcm nie, " Akak!! glu gun tue tak boleh beli sebtang yer, kalau nak  beli kena beli satu ikat tue !!! ''. pehhh berdesing jek telinga aku dengar. Mmg rasa kurang ajar sangat, padahal boss dekat situ pun cakap boleh beli sebatang, akibat aku geram sangat, aku terus beli 2 ikat, hahhh terkedu dia tengok, dia mcm bengang sendiri , sebab aku cakap aku masih mampu nak bayar lah. adik yang serve aku tue berapa kali minta maaf kat aku, padahal dia tak salah pun , yang salah minah lagi sorang tue..geram pulak aku. Alhamdulilah Misi pertama aku dah selesai, tinggal untuk misi kedua pulak ;)

cantek tak..hee purple

Esok budak2 tingkatan 3 exam PMR kan, adik aku yang bongsu akan menduduki PMR , so aku harap dia boleh menjawab dengan tenang, Akim kak.nora harap aki boleh jawab dengan tenang yer, jika tak dapat jawab istigfar byk2 yer, ka.nora yakin akim boleh jawab, Walaupun kita tak ada mak abah, tapi ingat ka.nora, ka.sam, pa.usu & ma.su sentiasa sokong akim, Buat yang terbaik yer dik :')


nie adik aku yang bongsu, tapi kan kan kan kenapa dia lebih dari tinggi dari aku ek, tensen fikir hahahah


okelah , dah penat aku menaip , lenguh tangan den, ..hehhe oke bye..
 opssss lupa nak ckp terima kasih yer sebab follow aku, korang tinggalkan link korang kat komen yer nnt balik kerja aku terjah korang oke. ;)

Terima Kasih Sudi Baca :)

PENGUMUMAN PENTING TAK ADA BUTTON FOLLOW

ASSALAMUALAIKUM

AKU MINTA MAAF DEKAT KORANG SEBAB TAK DAPAT TERJAH KORANG LAGI , SEBAB BUTTON FOLLOW KORANG TAK ADE BILA AKU ON9 GUNA LAPPY AKU. JADI KORANG TINGGALKAN LINK KORANG DEKAT KOTAK KOMEN YER, AKU NAK PERGI HANTAR FORMAT LAPPY AKU NIE . 

GERAM SANGAT2 SEBAB TAK DAPAT FOLLOW KORANG. AKU AMEK CONTOH BILA AKU NAK PERGI BLOG KORANG JADI MCM NIE
.
.
.

 
CUBA KORANG TENGOK NIE, BILA AKU BUKA BLOG KORANG, TEMPAT FOLLOW JADI MCM TUE, JADI KOSONG.  YANG NIE AKU AMEK CONTOH KAT BLOG AMALINA , SEMUA BLOG SAMA JEK, JADI MCM NE AKU NAK FOLLOW.. ANY SUGGESTION?? UNTUK BETULKAN BALIK.. T.T


Terima Kasih Sudi Baca :)

A Promise

ermmm 


Mode :: mOoD ke LaUt >,<




Terima Kasih Sudi Baca :)

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog



 

Assalamualaikum
Hari ini aku nak join segmen Lysaa Faizureen anjurkan, dah lama aku tak join2 segmen nie sebab sibuk memanjang, kadang2 nak join jugak tapi kekangan masa hee hari ini free so aku nak join la.
dalam segmen nie aku baca lysaa ade letakkan beberapa syarat antaranya ialah

3. Di dalam entry tersebut , Lyssa nak korang ceritakan , kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la . Nie yang aku copy dari syarat lysaa tetapkan


Oke, aku akan ceritakan kenapa aku berblog, aku berblog sebab untuk mencari lebih ramai kawan-kawan , Macam mana aku boleh terjebak dengan dunia blogging au terjebak sejak aku suka baca blog org, setiap malam bila free aku akan baca blog orang, lama-lama aku pun buat blog sendiri hee, tujuan utama aku buat blog adalah untuk kongsi ape yang aku rasa & aku nak buat blog nie mcm diari on9 aku. Aku pun tak tahu ape yang menarik blog aku nie, mcm banyak merepak meraban jek hehhehe  sumber inspirasi dalam blog aku ramai , salah sorang nye blogger iaitu Kak. Moon aku suka baca blog dia, kira dah 3tahun aku baca blog dia ;)).

Okaylah, ini sahaja aku mampu jawab, so sesiapa yang nak join segmen nie boleh tekan banner di atas ;)



Terima Kasih Sudi Baca :)

Kau nie Meroyan ape??

Assalamualaikum

Semalam aku nga online  fb tertiba ade seorang Hamba Allah nie like2 status aku, aku mmg sangat kenal pun dengan Makhluk nie, dia pun pernah chating2 dengan aku, tapi aku tak layan pun sebab aku  makhluk nie player, hahaha lepas tue dia ade update status kat fb aku pun komen , lepas tue tertiba jek meroyan tak tentu pasal , tak makan ubat ape makhluk nie hahaha tapi kelako la, sebab dia yang menunjukkan dia tue BODOH. 






tengok aku just ckp kesian tapi dia balas bla la ko & sepak nak  ,aku rasa kan dia nie datang bulan kot tertiba nak marah2 aku, lepas tue gedik2 chat ngn aku, motif dia tulis mcm tue supaya aku nie meroyan mcm dia lak, tapi tak la derr , bg aku ko tulis macm tue, aku anggap ko nie tak matang langsung. aku nak gelak ade ar :P

okelah nie jek nak cerita pasal ade meroyan hahaha

Bye! 


Terima Kasih Sudi Baca :)

Bersyukurlah

Selamat Pagi & Salam Jumaat ;))

sumber : google

Terima Kasih Sudi Baca :)

Siapa Suruh Minum & Trimas PU

Assalamualaikum

Aku betul2 kepala aku mcm nak migrain & rasa nak muntah , sebabnya aku ngangada pergi minum benda nie, aku mmg x boleh minum tapi teringin pulak nak minum, kesiann betul aku, so sekarang rasain akibatnya lorhh. >,<
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Minuman nie yang telah buat aku nak migrain & nak muntah  -_-''

Tapi nie sekarang aku bilas dengan air masak jek kat tekak aku, padahal aku minum baru 2 sedut , haihh aku nie mmg layak minum air teh O jek, jangan harap nk minum nescafe ker, kopi ker , lupakan je lah hasratmu keyrah.

Tadi aku Bw kat blog PU baca entry dia , Pu cakap dia nga download cerita adam & hawa, so aku pun tanya kat mana dia Download, so tadi aku tengok Pu telah menjawab soalan aku & dia telah ajar macam nak download cerita tue sekali. Terima kasih yer Pu sebab ajar keyrah, terima kasih banyak2 yer . . ;)) kalau korang nak download cerita tue korang boleh pergi SINI 

oke aku nak mendownload pulak

bye!

ha lupa pulak, aku biasa tgk adam hawa kat sini -> Adam & Hawa 




Terima Kasih Sudi Baca :)

Geram dengan Kenderaan dekat Sini !

Assalamualaikum

selamat pagi uollss , mulakan hari ini dengan senyuman, lupakan segala masalah yang ade semalam, aku nak senyum jek hari ini ;) malas nak fikir ape2. Bukan nak melupakan terus tapi aku letih la nak fikir masalah jek, kang muka aku dah mcam org tua dah asyik fikir masalah jek, rambut i gugur oke kalau stress, nnt muka i penuh ruam kalau stress. So hari ini aku nak senyum jek.

Pagi-pagi start moto, moto mati2 pun aku senyum jek, tapi yang buat aku tak senyum balik pagi tadi bila ade kereta nak belok tak pagi signal, sikit lagi aku nak sondol dia, mmg tertiba angin jek aku , nasib baik aku cepat break kalau tak, tak tau lah ape jadi. Dah berapa kali aku tengok setengah kerata bila nak belok jarang bg signal, mentang2 la just jalan pekan jek.Mcm semalam petang aku nak pergi kedai, ade satu kereta nie, dia bg signal kanan, tapi dia belok kiri, ko boleh agak tak mcm mana keadaan aku yang kat belakang tue, nasib baik aku tak menyumpah org yang bawa kereta tue, aku anggap dia salah bg signal. 

Selain tue, aku geram dengan org bawa motor nie, sebab kalau kat simpang dia main jalan jek,walaupun jalan tue, jalan dalam perumahan perlu ke kat simpang harus laju, semalam ade motor kat simpang dia selamba badak jek belok, dia tak nmpak ker aku dah dekat masa tue, aku pulak yang kene break.
Aku terfikir juga, diaorang nie amek lesen kat mana eak, adakah JPJ main lepas jek depa, peliks aku. >,<

Yang Bawa basikal pun sama, kadang2 dia boleh bawa basikal tengah jalan raya, dah kite yang kat balakng nie mengelak dia, pastue suka2 dia jek nak belok mana2, kalau kat tempat aku nie yang selalu bawak basikal oerg mnyamar, nepal & vietnam. Lagi2 yang dok naik basikal sambil dating tue, dah buat jalan mcm dia punyer, sakit aty mak noks .  Belum lagi yang pompuan vietnam naik basikal secara berkelompok, org jalan kaki pun laju lah, pastue halang org belakang nak lalu.

Lori pun sama jek , dah lah besar pastue ade hati nak bawa laju2 kat jalan kampong, yang nak kejar lampu hijau pun ade, siap honn panjang2 bagtau supaya bagi laluan kat dia yang besar tue. kadang2 ngeri oke bila lori yang panjang & besar tue,  suke suki dia jek nak memotong tak nampak ke kat depan ade kereta lain. Bas pun same , dah tau bawa penumpang suka sangat bawa laju, ko tak fikir ke ko tue bawa penumpang, pastue bawa laju2, motong sukesuki jek. pastue suke hon2 tanjat gegirl tau..

Nampak sangat entry kali nie, aku melepaskan geram dekat kenderaan yang dkat jalan raya nie. geram tau hee puas hati dapat lepaskan geram heheh tak dapat lepaskan kat depa lepaskan kat blog pun puas hati hehehe aku tak cakap aku nie bawa moto or drive kereta bagus sangat, tapi aku tak paham betul dengan mereka yang selalu sangat leka , jangan disebabkn depa nyawa org lain terancam.
 
okelah nak jap lagi nak pergi pejabat pos.oke Bye!!

Terima Kasih Sudi Baca :)

No Update & rindu

Assalamualaikum

Hari ini mcm tak de mood sangt * ko nie manjangg tak mood jek * . Tapi bila lepas rehat mood nie mcm stabil sikit. aku tak tau nak updae ape sebenarnye hahaha dah mcam bengong jek aku nie, nasib baik xmengong terus.


Cuma mampu cakap

 aku 

rindu 

dia 

sumber google

Awak
tak

Rindu
saya

kee?

Terima Kasih Sudi Baca :)

WW # Mak Jenab & Mak Jemah


Assalamualaikum


.
.
.
.

Mak Jenab & Mak Jemah
 
in Da 
 
House :P

Terima Kasih Sudi Baca :)

Kembali


Mencuba Untuk Tersenyum
 
 
walaupun
 
:'(
 
 
 
Tak semua yang kita harap akan kita dapat :') 
 
 

Terima Kasih Sudi Baca :)

Lebam , Luka & tembam

Assalamualaikum

Selamat pagi semua , hari ini semangat update blog pagi2 sebab jap lagi nak mulakan misi buat kerja ade depan mata nie --'' , Hari ini geram betul la aku, nak pergi kerja boleh pulak belt aku hilang, mebi aku salah letak kot, dah la jeans aku nie semua longgar kat bahagian pinggang * bajet ramping* hahahhaa tapi ketat kat peha hahahha, nasib baiklah ade belt lain, tapi aku suka pakai belt yang biasa aku guna tue . Sebab dah cari belt pun lambat, jadi aku pergi kerja pun jadi kelam kabut , mencik tau mcm nie >,<.

Semalam pulak masa aku nak jumpe kawan aku boleh pulak tangan ter . . ape ea, terlanggar pintu kat opis aku tue, memula rasa mcm tak sakit tapi bila aku nak bawa moto rasa sakit gila, aku tengok dah lebam dah, balik rumah aku tuam2 la kat tempat yang lebam tue, bukan setakat lebam tapi package sekali dengan bengkak. Bangun tidur pun rasa sakit lagi.

haa, kat tempat aku bulatkan tue yang lebam & bengkak, tapi mcm tak nmpak sangat  kan, sebab aku lebamnye bila disnpa mcm x nmpak sangat.

Semalam jugak jari Mr.s aku terkoyak sebab terkena tukul besi, Org nak tukul paku tapi dia tukul ibu jari dia, bagus sangat yer. 

Aku : Awak kat mana nie

Mr. S : Abg kat Hospital nie

Aku : La , Napa?? * risau *

Mr. S : pergi cuci luka kat ibu jari nie.

Aku : Kenapa dengan  jari tue??

Mr.s : Terkena Tukul Besi, tertukul kat ibu jari

aku : mcm manalah bole kena , cubalah buat kerja tue bla bla bla * bebel*

Mr.s : Dah nak buat mcm mana, dah Nak Jadi.

Aku : Banyak tak darah kuar??

Mr.s : Banyaklah sampai menitik2

Aku : owhhh.. kalau saya dah pitam tengok darah tue

Mr.s : Kalau abg jadi ape2 nanti depan awk, tak taulah ape nasib abg

Aku : Kenapa pulak?!

Mr. S : Yelah , mana lah tau sy terluka sampai pengsan ke, agaknye awk pn pegsan jugak kot tgk darah saya.

Aku : Ala tak ada lah pitam terusss,

Mr. S : betoi ker?

Aku : Betul abg, kalau utk awak  saya boleh buat yang penting awk selamat :)

Mr.S : Yeke, baguslah kalau awk janji dengan saya mcm tue ;)

tolong jangan muntah hijau yer, kami mmg gedik sikit hahhaha Drama betul Mr.s tue, siap nak luka sampai pengsan, hahha aku mmg takot ngn darah, sampai memberb aku ajak derma darah, tapi aku tak sedia lagi, tapi sebenarnya aku takut tengok darah hahahaha tengok mcm sama kan kiteorang kan , aku lebam kat tangan dia kat ibu jari, sehati sejiwa kata kan..huahuhahua :P

Hari ini dah 2 oktober, so lagi sebulan lagi aku akan jadi ____________ (isi sendiri ) setiap pagi bangun tengok pipi sendiri, alamak!!!! makin tembam oke, stress tengok pipi sendiri. ade tak petua nak kempiskan pipi, sedih tengok pipi sendiri hehehe




 haaa..tengok nie dah mcam kuih pau yang sedap di makan tue.

Dah setiap pagi aku tengok pipi aku nie, makin tembam ke tak , kwn aku pun boleh stress bila aku tanya soalan yang sama setiap hari, sampai dia cakap tak payah makan lepas nie, sangat kejam!! hahahha

tapi gambar yang kat bawah nie lagi stress & menangis aku tengok, napa pipi au makin naik uwaaaa
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.

.

.
..
.
.
.

..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Mari nangis berjemaah tengok ketembaman pipi aku nie >,< , kalau ada petua untuk kempiskan pipi aku nie , meh la habaq mai kat aku.

Misi Menghabiskan buku Adam & hawa terkandas sebab tertidur ;P


Terima Kasih Sudi Baca :)

Seronok & sampai sudah

Assalamualaikum

Hari ini hari isnin yang sangat mengembirakan sebabnye hari ini gaji aku masuk , jadi seronok la perasaan hamba hahahah hari isnin minggu depan jadi biasa2 jek ahahah kejam sungguh , disebabkan seronok yang melampau2 aku terus lupa nak tengok blog, bila dah sampai rumah baru ingat aku ada blog hahahahah

Tadi kat opis ade abg posmen hantar bungkusan yang sungguh misteri, apakah ini

.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.

.
.
.
.

.
.
.

.
.

.
.
.
.

.
.
.

.
.
tadaaaa


Sampai sudah aku punyer novel ini, so malam nie misi bermula, nak abzkan malam nie jugak!! heee okelah aku nak pi mandi duluuu naaa, baguskan aku sekarang update blog giler pendek hahah

Bye!!

Tak Usah Diucap, Tak Usah dilafaz , Aku dah mengerti Bahasa cintamu ;)

Terima Kasih Sudi Baca :)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.