Tak Dapat On9 & Kena Curi

Assalamualaikum

Salam hari Isnin semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam. lagi seminggu lagi kan kite nak sambut hari raya haji dan lagi seminggu lagi aku akan______heee.

Haihhh sangat geram oke, Aku tak dapat online dekat rumah, sebabnya kabel telefon dekat kampung aku kena curi !! Dalam minggu lepas 2 kali kena curi kabel. Bo*** siapa yang curi nie, menyusahkan org kampung. depa buat kerja mest tenngah malam, sebab masa aku on9 mlam tue ade lagi, bila pagi terus tak ada. Pak.su aku dah report polis, Mebi arini kot TM baru betulkan.

Aku bukan nak ckp ape lah, Polis dekat tempat aku nie agak pemalas nak buat kerja oke!! bila buat report baru nak round kat kg aku bila malam, padahal dah sedia maklum tempat aku tue biasa kes curi. Sebab tue kadang2 aku sakit hati dengan polis kat tempat aku nie, yang aku biasa nmpak depa lepak kat kedai kopi ppffffttttt --''

Sementara nie aku tak dapat terjah korang dulu, jadi kalau line dah oke, aku terjah korang yer ;) aku nie pun on9 kat opis, tapi line opis aku nie mcm mintak nyawa ngehngeh :P

Bye !!

Terima Kasih Sudi Baca :)

5 comments:

Ctie Anis Nisa said...

kg akak pun kerap kecurian kabel....kdg2 seminggu ke 2 minggu bru okeh.. sabo je laa.. -,-

Mieya Atiera said...

Tak boleh nak salahkan polis semata-mata. Penduduk kampung pon boleh mainkan peranan mewujudkan Rukun Tetangga untuk mengawal keamanan kampung.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kt kg akak sedia org curi kabel...xblh nk buat apa dh hiks

cweet pinky said...

sokong komen mieya , kalaw kat tempat CP pownn slalu benda nih jadik ...

hnahdy said...

kena wujudkan rukun tentangga ni. buat rondaan

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.