SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog



 

Assalamualaikum
Hari ini aku nak join segmen Lysaa Faizureen anjurkan, dah lama aku tak join2 segmen nie sebab sibuk memanjang, kadang2 nak join jugak tapi kekangan masa hee hari ini free so aku nak join la.
dalam segmen nie aku baca lysaa ade letakkan beberapa syarat antaranya ialah

3. Di dalam entry tersebut , Lyssa nak korang ceritakan , kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la . Nie yang aku copy dari syarat lysaa tetapkan


Oke, aku akan ceritakan kenapa aku berblog, aku berblog sebab untuk mencari lebih ramai kawan-kawan , Macam mana aku boleh terjebak dengan dunia blogging au terjebak sejak aku suka baca blog org, setiap malam bila free aku akan baca blog orang, lama-lama aku pun buat blog sendiri hee, tujuan utama aku buat blog adalah untuk kongsi ape yang aku rasa & aku nak buat blog nie mcm diari on9 aku. Aku pun tak tahu ape yang menarik blog aku nie, mcm banyak merepak meraban jek hehhehe  sumber inspirasi dalam blog aku ramai , salah sorang nye blogger iaitu Kak. Moon aku suka baca blog dia, kira dah 3tahun aku baca blog dia ;)).

Okaylah, ini sahaja aku mampu jawab, so sesiapa yang nak join segmen nie boleh tekan banner di atas ;)



Terima Kasih Sudi Baca :)

68 comments:

I'm Arina :D said...

Hi , saya dari segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Sharifah Nurshahira said...

Dari segemen yg sama ! Singgah sini :D

ieka farhana said...

salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

Amalina Razali said...

datang dari segmen yang sama :)

http://amalinarazali93.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizurren-kenapa-aku.html

Mimie said...

dr segmen lyssa =D

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Marlia binti Husin said...

Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Mama Adam said...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#453

Anis Athia said...

datang singgah sini, dari segmen sama...

happy blogging :)

jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fendy said...

singgah dari segmen sama....follow sini ...no.454
singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , dari segmen yang sama :)

http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

Diari 0n9.Lebih terurus kn.hehe.sama la.

Yanie Andierah said...

Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nazuerah Azhar said...

Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Atyra Punyer Blog:) said...

wahh byk sudaa komen..hu3.. singgah tyra plak yek :)

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...

dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...


dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...

dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan said...

sengmen sama ! :D dah follow cni ! btw , cute nya blog awk ~ >.< jatuh jantung nihh ~
http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zatiey Ismail said...

datang dari segmen yang sama.. :))

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam said...

Singgah dari segmen yg sama..happy blogging (^_^)v

minah sEmpooOT said...

bkwan biar seribu kan??
dari segment yg sama.. slmt bkenalan..jom la lawat n follow blog minah lak! =D

http://minahsempooot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Izzah Norlizah said...

best kn da blog???dlu ska bca blog owg je skrg da ada blog sndri..


dr segmen yg sma

http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Assalamualaikum..
Selamat Pagi
Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zee Suhaini said...

Salam... singgah and follow cni dari segmen yang sama.....

http://auntummawar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aisyahhhhh said...

Done follow. Follow me back.

http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cinta Muka Buku !! said...

Singgah Dari Segmen Yang Sama
http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aida Nur Iman binti Herman said...

Dari segmen yang sama. Terjah entry saya: http://diariaida.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

The Queen's said...

Hiii , datang dari segmen sama . Mehh ~ http://youaresoooawesomee.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Rochelle Liong said...

Dari segmen yang sama ^^ huhu <3 I love your story :)
http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

aku eryati said...

singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Megat Emy said...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deqjamucuxx said...

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

datang singgah sini,

dayana jojo said...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (471) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

izwan said...

dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikyanxyanx said...

Assalamuailaikum . mira pun join segmen yang sama :D

http://cikyanxyanx.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana said...

singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

saya singgah dari segmen yang sama :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Shasha Yacob said...

dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zamani said...

Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;) Jemput terjah ke entri Zam juga~

http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ok, gtg now~ Bye :D

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) said...

setianya sis :D 3thun..?? lma tu :O

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

izwan said...

melawat dari segmen yang sama....

Intan Wandalaara said...

hi.. terjah blog awak n follow sini :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

dEdEQ dE wIshEs said...

DTG DRI SEGMEN YG SAME N TRUS FOLLOW SINI .. KALO SUDI .. MEH LA LAWAT DEDEQ PLAK .. ^_^

@nurulfatihahramli said...

FatihahAmsyar here... tambah kenalan bloggers dengan bersegmen...

Nice blog http://fatiehahramli.blogspot.com/

Anisa Anuar said...

datang singgah sini....
baca ni jugak
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/kisah-aku-dan-drive-thru.html

MarliaMarble said...

Balas kunjungan....!

Atirah ★ said...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

9n0L4 said...

dtg terjah balas dari segmen yg sama. follow sini. 485. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam,, hye..
dri segmen yg sme ^^
done follow u ^^
vsit my blog ea..
klu sudi follow la skli hehe..

Syaza Nazurah said...

Memang pembaca setia blog Kak Moon ekh ?

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deno said...

deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital... sabar je la kan... :)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.