Bila Kena Sound dengan mak Boss

Assalamualaikum

Semoga hari ini lebih baik dari semam & semoga hidup kite diredhai oleh Allah. Dari semalam sampai pagi nie aku asyik membuang jek, mebi salah makan kot..huhu tapi aku makan ape je yer semalam, mebi mkan ayam tandoori petang semalam, tapi mkn sikit jek . kalau teruk baru pergi klinik hehe aku paling tak suke pergi klinik, tak suka bau2 ubt * alasan * .

Semalam waktu lunch aku pergi jumpe kawan aku yang kerja one mart tue, akak tue dia cakap dia nak jumpe aku, so aku datanglah, bila aku masuk jek kedai tue, aku nampak muka ka.elly tue mcm lain jek, so dia ajak pergi mamak kiteorg pun lepak la kat situ, rupa2nya dia nak jumpe aku dia nak story problem dia.

Sebelum aku nak dengar masalah dia, aku tanya dulu , kalau masalah rumah tangga , aku tak nak dengar. Yes aku tak suka nak dengar masalah rumah tangga org, bg aku kalau masalah rumah tangga tue msalah peribadi mebi tak perlu kongsi dengan aku. huhu . Kak.elly ckp bukan masalah rumah tangga tapi masalah tempat kerja.  Kalaun masalah kerja aku boleh lah dengar.  Kak.elly cerita macam nie

'' Masa hari khamis minggu lepas, mak boss call akak, dia ckp mcm nie , elly awak lepas nie tak payah nak berbual2 dengan zaidi a.k.a boss , buat ape awk nak rapat2 dengan anak saya tue, bukan dapat ape pun, kalau ade masalah kat tempat kerja pun awk tak payah lah nak ngadu2 kat anak saya tue, selepas nie awk tak payah nak berbual lagi dengan anak saya.''

Bila aku dengar, aku rasa mak boss tue mcm takut kak.elly tackle anak dia, ape buang tebiat kak.elly nak tackle boss dia, sebab kak.elly tue dah kahwin oke, anak dah ade 3 org. aku pun kenal kak.elly tue mcm mana, ma.cik tue pun lupa kot anak dia dah kahwin jugak siap dah ade 4 orang anak, adoyaiyepun tak payahlah tertiba nak serang2 kan, aku yang dengar pun sakit hati oke. 

Selepas tue aku just mampu nasihat dekat kak.elly sabar banyak2, jangan stress2, sebab aku tengok muka kak.elly tue mcm org stress jek, selepas dia kena SOund dengan mak boss dia tue.

Apa pandangan korang tentang masalah kawan aku nie?


Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

Mrs Velentine said...

suruh dia kurangkan bercakap dengan bos..mungkin ada suara2 sumbang yg dok kecoh sebab 2 mak bos marah

Mieya Atiera said...

Sabar je lah. Ini mesti kes cemburu tak bertempat nie.

permatabiru said...

salah faham je tu..kna cakap terus terang..masing2 kan dah berkeluarga..

Mrs Velentine said...

keyrah kalau berminat pure marine collagen tue boleh PM akak.k.tq

syiela said...

mungkin ada suara sumbang sampaikan kat mak boss tu.. ada yg jeles mungkin.. so renggangkan sikit mungkin ok kot

Chic Na said...

bos kakak tu anak emak mungkin. hehe.. kena banyak sabar la camni. tak pun jumpa face 2 face explain kat mak bos tu.

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.