Geram dengan Kenderaan dekat Sini !

Assalamualaikum

selamat pagi uollss , mulakan hari ini dengan senyuman, lupakan segala masalah yang ade semalam, aku nak senyum jek hari ini ;) malas nak fikir ape2. Bukan nak melupakan terus tapi aku letih la nak fikir masalah jek, kang muka aku dah mcam org tua dah asyik fikir masalah jek, rambut i gugur oke kalau stress, nnt muka i penuh ruam kalau stress. So hari ini aku nak senyum jek.

Pagi-pagi start moto, moto mati2 pun aku senyum jek, tapi yang buat aku tak senyum balik pagi tadi bila ade kereta nak belok tak pagi signal, sikit lagi aku nak sondol dia, mmg tertiba angin jek aku , nasib baik aku cepat break kalau tak, tak tau lah ape jadi. Dah berapa kali aku tengok setengah kerata bila nak belok jarang bg signal, mentang2 la just jalan pekan jek.Mcm semalam petang aku nak pergi kedai, ade satu kereta nie, dia bg signal kanan, tapi dia belok kiri, ko boleh agak tak mcm mana keadaan aku yang kat belakang tue, nasib baik aku tak menyumpah org yang bawa kereta tue, aku anggap dia salah bg signal. 

Selain tue, aku geram dengan org bawa motor nie, sebab kalau kat simpang dia main jalan jek,walaupun jalan tue, jalan dalam perumahan perlu ke kat simpang harus laju, semalam ade motor kat simpang dia selamba badak jek belok, dia tak nmpak ker aku dah dekat masa tue, aku pulak yang kene break.
Aku terfikir juga, diaorang nie amek lesen kat mana eak, adakah JPJ main lepas jek depa, peliks aku. >,<

Yang Bawa basikal pun sama, kadang2 dia boleh bawa basikal tengah jalan raya, dah kite yang kat balakng nie mengelak dia, pastue suka2 dia jek nak belok mana2, kalau kat tempat aku nie yang selalu bawak basikal oerg mnyamar, nepal & vietnam. Lagi2 yang dok naik basikal sambil dating tue, dah buat jalan mcm dia punyer, sakit aty mak noks .  Belum lagi yang pompuan vietnam naik basikal secara berkelompok, org jalan kaki pun laju lah, pastue halang org belakang nak lalu.

Lori pun sama jek , dah lah besar pastue ade hati nak bawa laju2 kat jalan kampong, yang nak kejar lampu hijau pun ade, siap honn panjang2 bagtau supaya bagi laluan kat dia yang besar tue. kadang2 ngeri oke bila lori yang panjang & besar tue,  suke suki dia jek nak memotong tak nampak ke kat depan ade kereta lain. Bas pun same , dah tau bawa penumpang suka sangat bawa laju, ko tak fikir ke ko tue bawa penumpang, pastue bawa laju2, motong sukesuki jek. pastue suke hon2 tanjat gegirl tau..

Nampak sangat entry kali nie, aku melepaskan geram dekat kenderaan yang dkat jalan raya nie. geram tau hee puas hati dapat lepaskan geram heheh tak dapat lepaskan kat depa lepaskan kat blog pun puas hati hehehe aku tak cakap aku nie bawa moto or drive kereta bagus sangat, tapi aku tak paham betul dengan mereka yang selalu sangat leka , jangan disebabkn depa nyawa org lain terancam.
 
okelah nak jap lagi nak pergi pejabat pos.oke Bye!!

Terima Kasih Sudi Baca :)

7 comments:

nadieya aisya said...

done follow keyrah..hehe..

Mrs Velentine said...

mmg menyampah kalau ada keta yg nak belok tk bagi signal ni

Sue PeLik said...

betul! akak pun tensen. haiyaaaaaaaaa dorang semua neh bawak kira nyawa mak tiri dorang jer. nyawa bapak tiri kita dorang tak amek kisah pun. huh!

nur anis said...

bila atas jalan ni, memang macam macam ragam kan kita jumpa..-___-"

syiela said...

kdg2 mmg sangat tensen bila jumpa pengguna jln raya camtu kan...

cikeyrah said...

nadia :: tq ;)

Mrs Valentine :: tau xpe sis.

sue :: betul, mmg suke aty depa jek kan.

anis :: kadang tensen dengan depa.

syiela : betul kak, kadang2 kita pulak yang kene .

Chic Na said...

takde sivik namanya. sama la, on the way nak g keje pun dah tension. blum sampai ofis lg. huhu..

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.