Agak-agaklah sikit

 
hari ini baru aku berkesempatan melawat tapak, cehh egt tapak ko, gurau jek hari ini aku g temankan member aku pergi bazar, dan buat pertama kalinye aku pergi param (pasar ramadhan) pada tahun ini, mmg byk menu juadah untuk berbuka tetapi aku agak terkilan dgn harga yang diletak sebabnya tempat aku tue kampung jek tapi harga yang diletak ngalahkan kat k.L oke.

Aku tak kisah kalau hrga yang diletak tinggi dekat berpatutan dgn kuih yang rasanya sedap dan besar. tapi tadi aku tgk ade yang jual 3 keping seringgit, tapi besarnye adelah 2 jari aku yang comel nie.  Selepas tue aku berjalan lagi, terjumpa pulak nasi kerabu, kan ade ckp aku suka nasi kerabu, tapi td bila tengok nasi kerabu nafsu aku terus mati, aku saja jek tanya berapa 1 bgkus nie hrga di Rm 4.50 , tapi aku tengok just ade daging goreng secoet buat celah gigi jek kalau mkn, serunding sikit , kobis sikit & keropok. Macm sungguh tak berbaloi,. 

Memanglah nak cari rezeki tapi janganlah  disebabkan bulan puasa ramai yang akn berkunjung kat param, para peniaga meletakkan hrga yang luar jangkaan, kalau kualitinya class A aku tak kisah tapi diaorang mcm mahu megaut keuntungan sahaja berbanding kualiti. agak2 lah skit para peniaga yer..

sebab tue family aku lebih suka masak berbanding beli luar , lagipun dijamin bersih bila masak sendiri. hari ini pa.su aku tau yang masak hihi tapi kalau dia yang masak kene sediakan bahan yang lengkap oke, kalau tak lengkap dia x nak masak, smpai ma.su aku yang pening bila pa.su aku yang masak hee ;)


* aku minta maaf yer pada korang, malam nie aku tak sempat lagi nak terjah blog korang sbb perut aku nie sakit jek, & penat, trima kasih sbb rajin singgah blog aku..insyaAllah aku akan terjah blog korang ;)

Terima Kasih Sudi Baca :)

3 comments:

eimah siti said...

tuu la pasal....nak amik kesempatan pn agak2 la sama....dalam bulan ramadhan pun namanya....org byk buat sedekah..diaorang byk buat duit plak....huhu

Cik Aini said...

mmg pun..
kdg2 tu bukan nk kedekut tp rs x berbaloi dgn harga..sblm ni bakso harga rm3.50 tp dkt param dh jd rm4.50,bahan sama jugak..haishhh

Niesa said...

dekat bintulu mkn lgi mahal kot..ehehe..sebab tu byk org semenanjung komplen..smlm niesa smpt gak jln2 g bazaar..tdgr la jgak..niesa senyum jee...hehehe..

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.