Cinta.................tapi.............Jauh


hai peeps!! adoyai beshnye hari ujan ,alangkah seronoknye kalau dapat tido.  aku nie sekrang tgh jiwa kacau nie >,< tapi tak berapa nak kacau sangat lar. aku Sebenarnye Rindu yang sangatsangat kat Mr.S .. da bape bulan tak jumpe sobsobsob T_____T . 

sebenarnye kiteorg nie becinta jarak jauh,bak kata omputeh cakap Long distance Love..hee tak bape jauh sagt Johor ngn perak jek kalau nak pergi akan lalu bape negeri iaitu Melaka, n9,selangor ke ade negeri yg tertinggal, kalau ade bgtau aku k, aku kalau p perak mane penah celik sbb aku gasak tido ngehngehngeh yang aku tau kalau smpai mesti da kat area tanjung malim jek.  Sangat mencabar untuk bercinta cara mcm nie oke, tapi aku ade dapat tips kalau bercinta jarak jauh mestila 


sumber dari PN.google*

ape yang tips kat atas tue aku mmg aku ade buat cume sambut ulang taun bersame2 tue jarang kot, sbb bufday aku tak pernah lagi smbut ngn dia, mase bufday dia aku ade smbut ngn dia taun lepas ;) sebb ape bufday aku kiteorang x sambut sesame sbb aku lahir awal taun , awal bulan lak tue.. ><  , nie yang nak tukar bufday ngn MR.s nie sbb bufday dia akhir taun , n cuti skola pulak mase tue >,< . tapi mase bufday aku mesti dia bg aku hadiah ,  taun nie dia bg aku teddy bear ;)

muke eksited mase dapat Mr.bEbear
ce korang tgk nampak sangat kerakusan aku kan tak menyabar2 nak bukak , blum sampai rumah aku da bukak hee
mase nie trus feeling2 mcm akim Af bawa teddy bear blik umah naik motor, ramai kot yang tgk aku bawak bebear nie kat ats moto ;D

mR.bebear ;)

Aku kalau rindu sangat2 kompem la terus sentap jek , MR.s la mangsa aku hahaha kejam kn aku.. penah tau aku nga wat keje kat opis tertiba nanges, oke aku nanges sbb aku rindu. Lagi kalau Mr.s gurau2 mcm nie , '' saya ade nmpak awek nie cun sgttt'' .. oke mmg aku terus sentap giler n mula drama merajuk aku, tapi tak majuk sgt pun ngehngeh aku nie jenis merajuk tak lama Tapi lain pulak ngn Mr.s aku tue nampak macho tapi kalau dia sentap lame n kite kene pujuk pulak biase lar ank bgsu mcm tue kan. hihi *kalau dia bace mati aku, minta ampun ya awak ;)*


Cinta jarak Jauh nie kadang2 bole buat kite cemburu oke, dah la aku nie ketegori kuat cmburu yang aras pling tinggi . aku akn pikir bukan2 , tapi kawan aku selalu ckp think positive oke, tapi Mr.s nie ngengada tau suke buat aku cemburu >,< mencik tau mcm nie hee. Kadang sampai aku ugut jgn smpai aku pergi sane , eceh dapat pulak aku g sane, dpat g tp dlm mimpi ar hahhaha


erm.. da lama tak mimpi dia , nie asyik mimpi g picnic ngn orang lain jek hahaha

;)

hah.. aku nak cerita nie tgk da lari tajuk da da nie, lantak la..hee masa ari sabtu aku nak pegi kedai ,aku terjumpe KLON Mr.S , ya Allah same giler oke, terus mcm di awangan2 bila tgk muke dia! mamat yang same muke ngn Mr.s nie aku kenal coz mase aku lower 6 dia upper 6 kira senior aku lar. aku dari lower6 minat dia tapi just minat jek oke! '' hai, awak saya minat awk dari sy lower 6 lagi tau, tapi nak buat mcm ne awk da de balak sy pun da ade balak jugak!'' hehehe *angau ape aku nie* . Aku kan macam nak nak temukan depa berdua jek pastu amek gambar sesame boleh?, sebb muke diaorang nie same sangat. hee Pastu mlm tue aku citer ngn Mr.s , pastu MR.s boleh cakap mcm nie *bape banyak pastu daa* , ''pegi la kawan ngn mamat tue, xpayah nk kwn ngn sy''..eleyh, jelly la tue..hahah sukesuke jek yer ckp mcm tue sentap kang bawu tau.. :P tapi suke tgk MR.s bila dia jeles2 mcm cute jek , tapi bila tanye tak nak ngaku pulak, malu la tue hee jum layan gambar dari2 pn.GOogle ;)



abaikan org berpolok tue , fkouskan kat ayat2 kat ats tue ;)


adakah kita same mcm nie sebelum tido mR.s ?


Gambar yang kat ats nie betol pe yang kiteorang rase , Mr.s pun cakap mcm tue jugak. Sumpah aku sangat jeles bila jenjalan nmpak couple jalan same2, rupenye Mr.s pun same jugak, dia ckp dia pun rase jeles jugak bila tgk org jalan ngn gf, sedangkan dia jalan sorang2, ade gf tapi jauh dia ckp.. nak buat mcm mane nie la dugaan cinta jarak jauh. Dia selalu ckp kat aku supaya aku banyak bersabar sebb nanti hasilnye adalah manis ;)

Lagi satu masalah aku bila jumpe mmg heppy tapi aku jadi sedih bila dia atau aku nak balik , sbb aku rase sedih sangat mcm berat jek nak bg dia balik. Tapi lepas jmpe kompem aku demam, aku rase demam rindu kot.ermm tue kalau nak jumpe aku kene kuatkan semangat sebb nant aku mesti nanges kalau dia atau aku da nak blik, ngengada kan aku nie hahaha



hahaha macam same jek situasi kat atas, cume bezanye aku kat KTM , Mr.s awk egt tak sy nangis kat dalam kete  msa tu awak nak anta sy naik kreteapi, pastu awak pujuk saya..Tapi sy nangis  sbb awk marah saya pasai ape nth.. huhu lepas tue mase tunggu keretaapi awk tersepitkan jari sy yg comey nie kan kan kan , xnak ngaku la tue hahaha


adoyai, panjang pulak bebel aku kali nie, oke lar aku nak stop dulu penat tau jari2 comey menaip , bagi yang bercinta jarak jauh tue meh la share2 ;)




Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

Waalid5035 ™ said...

oh indahnya bila berjauhan dan merinduinya itu mendapat pahala...bagaimana?hehe...kawen dulu...^_^

Waalid New Post : Wasiat Assyahid Abdullah Azzam

~MiZz Atie ZieYa~ said...

zieya tak suka sngt cinta jarak jauh..zieya tak caya..hee..sebab dulu dah kenaa :)

cikeyrah said...

La yeke zieya.. keyrah pun xkan meletak 100% kepercayaan selagi dia bukan milik kita yang sah :)

Siti Fatimah Fuzz said...

bagi cik siti...asalkan ada jodoh, jauh ke dekat ke smua tak jadi halangan...kalau dekat pn, tp tuu bkn jodoh kita....nak wat cam na kan...=)...http://eimah2328.blogspot.com

teratak hati said...

Cepat2 la kawen..hehe..mmg byk dugaan..

cikeyrah said...

cik siti :: betul tue ;)

teratak aty :: insyaAllah kalau ade jodoh ;)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.