Ohh Mercun

salam hari khamis uolls , hari ini xde keje lg cume pukul 12.30 kene pergi pejabat pos , jum sebelum tak de keje boleh la kita layan movie hantu hindustan,.hee tadi saje je buka movie hantu , tapi tiutup balik , takut oke , jadi layan hindustan je la, hari ini layan mohabattien puloks hihi semalam aku pergi terawih aku ada nampak budak nie mercun tepi masjid tanjat gegirl tau masa nak masuk ke masjid. ish2 budak2 nie tak paham ke main mercun nie bahaya , boleh kudung tangan oke, baik2 jari ada 10 tinggal 8 , ha mcm nak slahkan sape, salah diri sendiri la . 

sumber pn.google

aku mmg dari kecik smpailah sekarang aku tak main mercun sebab aku takut tau, bukan mercun jek belon pun aku takut heheh ngengada kan, tapi aku cukup seriau kalau ada org main mercun dekat tepi-tepi aku nie, nie tak lama lg mest ada bunyi meriam pulak, sakit jantung aku kalau meriam yang bunyi. macam nak piat2 je telinga depa yang main tue. pernah masa malam raya kot tapi tak ingat tahun bila, boleh cousin aku baling mercun yg terbang tue kat aku, macm tak cukup tanah aku lari. mmg sangat benci oke kalau org buat mcm tue kat aku.errr --''

Selain mercun yang aku takut, aku kalau main bunga api pun pegang hujung2, hehe  . . tapi kadang2 aku tengok masyarakat kita macam tak ambil iktibar dgn ape yang pernah berlaku tetap juga nak main, nak tunggu dah terkena baru nak insaf. kadang2 yang tak main mercun pun jadi mangsa mercun, what de hell, .  aku kalau tengok berita pasal budak cedera sbb main mercun, aku akan ckp sape suruh main, dah terang2 mercun tue bahaya yang hang p main buat apa . tapi sekarang tekak aku agak meloya tengok kat wall fb sebb ramai yang pos akibat org main mercun sampai tgn tak ade, ngeri oke. --'' aku tak suke main bnda2 mcm tue tapi aku suke tengok bunga api yang nie hikss


Kalau mercun pop pop tue aku berani lagi main, tapi pun berani2 takut hee sakit tau kalau kene kat kaki.buat adik-adik, abang-abang, akak-akak, pa.cik2 tak mau yer main mercun , kalau nak main main je lah belon yer hihi nnt kang raya kat hospital nak ker??

* Mesti antara korang suka main mercun kan. meh la habaq kat aku . . hee




Terima Kasih Sudi Baca :)

7 comments:

are_lin@yu said...

ooo takut mercun rupanya t bolehlah ayu wat surprise dgn mercun..hehe..slaam 6 ramadhan dear ;-)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

takut betul kalau tengok budak2 main mercun ni..

keyrah send la details kat akak, nak bagi kad raya ni :)

putryteya said...

tak mau main mercun ye adik2 , nanti patah jari . :)

macam2 dah berita budak patah jari laaa. adehh ..-.-

Cik Rongoks said...

waaaaaaaaa..ika takut bunga api. ika kalau tgk bunga api live, mau nangis. member ika siap rakam lagi aksi ika tu. hahaha

TiranaAduka said...

Assalamualaikum wbth...

Salam perkenalan dari
TiranaAduka...
Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

From TiranaAduka.....: Darjah satu Merah - Sek.Ren.Keb..

Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

Wasalam..
Ikhlas,
TiranaAduka...

Chic Na said...

mercun tak suka. bunyi kuat sangat. bunga api suka la. main sambil layan anak buah. bleh cover line. hehehe..

Kesuma Angsana said...

mercun bahay tau, bunga api tu oklah but still kena hati2

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.