Monday Blues

Salam hari isnin ;) adoyai nape yer aku kalau hari isnin mesti aura malas muncul semula ngehngeh , bukan setiap hari malas ke..lalala pagi tadi aku bace paper, ade berita nie pasai budak 3 bulan patah tangan dan kaki akibat didera, korang tau sape yang dera dia, bukan parents dia yg dera dia tapi PENGASUH dia oke yg dera. Sangat sakit hati bila bace pasai nie, walaupun bukan anak aku, tapi dari sifat kemanusiaan kesian sangat kat baby tue, ape salah dia dera budak tue, makbapak budak tue da amanah kat ko suruh jagakan ko jaga la elok2 , bukan jaga free kan , mestila makbapak budak tue bayarkan. Cuba anak ko org buat macm tue ape perasaan ko,.agaknye budak tu nanges jek, tue yang pengasuh dia geram kot..huhu Tapi dari pengalaman aku , aku kan penah keje kat taska so penah la jga baby, memang mencabar , kalau sorang nangis semua nangis. mental kene kuat kalau nak jaga baby, lagi2 aku nie pun tak penah ade anak, eh kawen pun belum mcm mane nak ade anak ngehngeh . Yang kita tau baby kalau nanges mesti sbb lapar atau yayak kan, tapi kadang2 dia nanges bukan  sbb tue tapi sebab dia bosan . baby kalau bosan korang bg jek mainan kompem senyap. Tapi aku rase kan budak nie tgn n kaki dia patah disebabkan cengkaman yang kuat , tulang budak 3bulan kan lembut lagi, umbun2 pn masih lembut lagi. aku kalau baby umo 2bln or 3bln memg tak berani pegang sgt sbb tulang2 mereka msih lembut.waa aku belum kawen da cter pasai jaga baby hee.


perasan tak BH nie da mcm timeline Fb


pagi2 tadi aku sapan kuih apam yang comey2 mcm aku . .hee
oke last sekali aku nak letak gambar 
jengjeng
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jangan terkejut oke
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

harini serabai sikit sbb pakai tdung yg lembik2 tue.. ;)

Terima Kasih Sudi Baca :)

2 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

baby menangis pun tak sampai hati nak tengok. ni pulak kena dera :'(

Cik Lia Lomi said...

kejam siapa yang cederakan bayi tu sebenarnya..

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.