Janganlah Iri hati dgn Saya nie . .


janganlah kite mempunyai sifat iri hati,sbb bole merosakkan hati kita. kenapa aku ckp mcm nie sbb ada someone nie mudah sgt iri hati dgn aku, aku pun tak tau kenapa >,< . Yang aku perasan dia nie tak boleh tgk aku pakai baju baru sikit atau lebih sikit dari dia , mesti dia ckp mcm nie ''hai , baju baru ke, jenama  ape, mahal ke?'' adoyai tu yg kdg2 rimas, bila pakai eyeliner pun jadi isu >,< . pastue aku ade guna  satu produk nie dia ckp la wat pe nak gune produk tue , bukan elok pun, peh baru2 nie aku dgr dia pulak gune produk tue, waa mase tue ko ckp x elok lar, x bagus la.tutt tutt ko pulak yg gune. kelaka la ko nie ><

aku mula-mula tak berapa kesah sgt dgn org sikap mcm tue, tapi lelame nyirap pulak , ade dia ckp mcm nie '' ko pakai baju mahal sbb org yg badn beso xde baju murah2, tgk mcm aku bdn kecik jadi baju pun sng nak cari n  murah lak tue rm 10 pn dapat''  . . aku nak jek cakap baju size kecik pun ade yg mahal ape, ke ko tak pernah pakai yang berjenama, nasib baik tak ckap sbb aku nie jenis malas nak bertekak. yang tak boleh tahan yg dalam2 pun nak tau jenama ape, tak boleh blah betol la minah nie.



Aku  beli kasut pun jadi isu, dia ckp ala kasut nie cepat jek tanggal , waa ko sukesuke jek ckp kasut aku nie cpt tanggal  >< , ke ko nak aku pakai slipar jepun jugak, opsss,!! Aku citer dgn family aku, pastue family aku ckp '' kalau budak tue pertikaikan ko pakai ape, ko ckp jek da rezeki dapat pakai mcm nie''.

tue kadang2 dia tuduh aku minta bnda2 tue ngn  Mr.S  belikan, Hello kalau Mr.s tue jadi laki aku boleh lah aku minta mcm2 , nie aku ngn Mr.s Couple jek kawen pn belum dah nak minta mcm2, tue bukan sikap aku yer kikis duet jantan!  Geram pulak teman ngn dia nie mcm nak sepaklajulaju  . 




nie yang nak buat muke marah nie
.
.
.
.
.
.




takut tak tgk muke aku tgh marah nie ngehngeh :D


* Korang penah tak mengalami situasi macm nie, mehlah share2 dgn aku .  .




Terima Kasih Sudi Baca :)

10 comments:

are_lin@yu said...

pelikkan ada juga orang camni..ayu pun pernah jumpa..

cikeyrah said...

mmg pelik pun, dan boleh buat kite rimas >,<

Apple said...

kes sama bila kita makan sumthin sedap, dia kata penah makan dan tak sedap pun. Walhal kita bungkus dari kampung, mak buatkan. jeles tapi cover line tuh. harhar..

Mummy GreenyHouse said...

aduhai...ape pun tak boleh ek!
sepak je laju2..hihi :p

cikeyrah said...

Apple :: yupz, betul tue sebenarnye jeles tapi nak cover line , tp tak payah la nak ckp smpai kite jadi mcm serba salah.


Mummy :: tue la egt nak sepak jek laju2 hihi

teratak hati said...

Muka marah ke tu..hehe..ala biarkan je org cmtu..

Miss Moon said...

yer akak pun pernah jumpa

pendek kata semer kiter buat tak kena la dek mata dia nih apa kiter buat semer salah la n dia je la yg betul manjang

hishhhhhhh

cikeyrah said...

Teratak hati :: oke2, im cool hee ;)

kak.moon :: tau xpe, dah la setiap hari jumpe dia, smpai kdg2 mals nak bckp lgsung ><

Michelle Hopell said...

apa cer la dia tu .. michelle tahu kenapa,sebab dia jelez ngan wak yg comey. kan. xD
abaikan je org mcm tu ..

cikeyrah said...

Michelle :: hee, oke keyrah try abaikan org mcm tue ;)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.