Cinta Monyet ke Cinta tapir ??

hari ini bufday ex bf ku, cewaah masih egt lagi bufday ex bf aku. .sbbnye egt esok bufday arwah mak aku pulak sbb tue egt..*alasan* ex bf aku nie sebaya jek ngn aku, kami pernah bercinta masa skolah dulu cewaaa ayat tak mau blah.hee cinta kami putus ditengah jalan dan tak tau sbb ape..adakah aku sedang menggunakan ayat dramatik..ohhh no!! hah aku nak nk tanya korang pernah tak mengalami cinta monyet masa zaman skolah2 dulu?? bukan bercinta dengan monyet yer, cinta biasanye dikaitkan masa zaman skola2 dan pndai cintan cintun nie,aku rasa semua pernah mengalami termasuk aku ..ngehngeh




Aku mula bercinta mase form3 , gatalkan aku nie baru umo 15 dah pandai nak cintan cintun sbb tue otak selalu jemmm hahhaha masa 1st bercinta kau xda nye nak pgl mcm budak skrg mamapapa, ayangsayang, honeybee.. aku just bahasakan diri aku awak&saya. tapi ex aku tu gatal tak padan baru umo 15 dah pgil aku ayang2 geli telinga aku dgr hahhaa masa bercinta semuanya indah oke, jarang bergaduh, aku pun tak tahu nak bergaduh pasai ape, sweet couple oke, selalu ceria jek bersama hakkktuihhhh cehh mmg caring giler ar, selalu bersms, berjumpaan , bg kad2 bagai , coklat, mana aku tak tembam kalau dia bg aku coklat jek. ''MR.s  salahkan ex bf saye yer sbb dia la pipi saya jd tembam.. :P

bila diingat balik mmg kelako oke, bila jumpe malu2 ko, aku malu dia pun malu, masa form 4 dia masuk sekolah teknik kat jb, teknik ape dirahsiakan ,hee cehh terus frust jek rase sbb nnt dah x boleh jumpe sangat, dah tak boleh dapat coklat lagi hee, tapi bnda tu tak berakhir di situ oke, ex bf aku sanggup kirim coklat kat member dia yang dok dekat ngn hostel aku, kalau bg coklat siap surat2 tau, sedih jek bila baca ,hahahha konon2 rindulah sbb surat jek penghubung cinta..ahakzz nak SMS x boleh sbb aku mane ley bawa fone sbb aku kan dok hostel, dia pun same..tapi kadang kiteorang main seludup2 jugak smebunyikan fone dalam sabun, hah sape pernah buat mcm aku nie .. 


Aku pun rajin jugak Balas surat dia, hee kat situ mcm2 aku karang , kertas yang direnyuk da bape kali sbb salah tulis jek, sebelum tulis aku dah buat kertasa lain dulu pastu baru salin kat kertas yang cntek2 siap kertas bunga2 u!! hee ex bf aku nie romantik tau suke bg aku plastik love2 la, kertas love2 la.aku suke haha
*Mr.s jangan marah yer, saya cerita pengalaman saya jek hee* kalau bufday aku dia bagi aku tedyy bear kecik, ngn coklat, coklat mmg tak boleh tinggal, kadg2 aku bg kt kawan2 aku, muak tau makn coklat jek. dia tau aku suke coklat cadbury kalau boleh kilang cadbury dia nak bg kat aku. haha

Tapi kan yang aku pelik kenapa kiteorang x pernah gaduh yer, mebi sbb masing2 tak matang lagi.. dia kalau msg suke ckp mcm " Awak jangan cari lain yer, kite ade awak sorang jek, kalau awak cari lain siapp awak!!''  ..  puihhh masing2 dah ade yang lain sekrang, cume dia jek aku tgk terumbang ambing dlm percintaan hahah past psst aku skodeng ex bf aku dlm FB sbb tue aku tau hahaha Ex bf aku pernah jugak bg aku rantaiu silver, siap paksa aku pakai setiap hari jangan tanggal2kan, egt leher aku tak membesar rimas ke nak suruh pakai hari2 hahah


Kalau minggu dia balik Kg aku tak balik, aku mnggunakan public sebaik mungkin tau. panas telinga kalau gayut sampai 2jam, duit syiling lagi lar abz ko, family bg duet suruh tpn depa aku tpn balak pulak sungguh kejam aku nie, aku dulu suke komplot ngn ajk asrama, aku kalau bergayut malm2, trun bawah ngn member aku, aku gayut la senyap2 hehehe jahatkan aku. Mcm tue jugak kalau dia x blik kg, aku blik kg dia pun galak ar tpn aku jek. :D

Ku sangka kan panas ke petang, tapi hujan di tgh jln..hahaha mase form 5 masing2 nak fokuskan SPM jadi mcm xde masa nak msg semua, jadi kiteorg terus lost contact, aku frust jugak tau , nanges jangan cakaplah bgkak2 mata aku nie, nak mkn pun nanges tau effect dari putus cinta hahha konon ex bf aku je lah yang aku sayang ,puihhh  . . makan mase jugak k aku nak lupakan dia, teruk benorkan aku nie, penangan cinta monyet. lame juga aku menjada single, lagipun busy nak bercinta2 nie,. 

Tapi bila masing2 dah besar , bila diingat balik macam nak pecah perut ketawa sbb kelako lar msa bcnta zamn sekolah, sbb spender pun mak bapak belikan dah pndai nak bcnta2 nie.. hee 

* korang mesti pernahkan bercinta cintun masa zaman sekolah meh la gtau aku..hee





Terima Kasih Sudi Baca :)

3 comments:

Onitsuka_hana said...

hana masa sek menengah xbercinta pun sekadar teman tapi mesra, Minat at seseorang ada tapi xkan peringi nak cari timba lagipun time tu hana fikir betapa rimasnya bercopule2 nie. tu xbleh ni xbleh.haha

Zati Novelis said...

Cinta monyet jeee :) Biaselahh tuu :)
Semua orang pernah alami *kot
Tapi betullahhh .. bila difikir-fikirkan balikk, macam tak patott .. sbb masihh kecikk.. Hihihiii xD

deanzofq said...

memang byk pengalaman cinta time skola. heheh until now with the same girl. woohaaaa!! dah 7 years. :)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.