Segmen Ramadhan : Juadah Berbuka Anda ?



aku nak join segmen yang dibuat oleh Chipmunk , dalam segmen nie chipmunk tanye juadah berbuka kegemaran , aku kalau berbuka puasa minat makan kuih2 berbanding nasi jadi kalau pergi bazar mesti aku cari kuih yg hijau nie name saintifik dia aku tak tau lah tapi aku panggil kuih Jlo 

Kuih Jlo ;) ( Sumber Puan Google)

Selain kuih Jlo aku suke giler dgn kuih pelita lagi2 kalau dia bungkus dgn daun Pandan, tapi sekarang aku tgk bnyak letak kat bekas dadih tue, klau mkn jadi tak umppphhh sbb tak de bau daun pandan, tapi aku makan ajek hee tapi lagi sedap kalau sengkuang dia bnyak diletakkan , klau nak bnyak ko buat sendiri --''

Kuih pelita (Sumber Puan Google)

Selain daripada kuih, kalau bulan puasa aku akan cari Nasi kerabu , tak tau lah kenapa kalau bukan bulan puasa aku x minat nak makan nasi kerabu, adakah itu aura hee

 Nasi Kerabu

adoi terliuh tgk nasi kerabu nie >,< , oke lah nie la juadah kegemaran aku bila berbuka puasa :) 

Kalau korang nak join boleh picit Sini meh lah kita join ,boleh bertukar2 menu bila bulan ramadhan.

tag ::
MyMy 

* Nasib ko la my asyik kene tag jek dgn aku hee jgn marah yer my ;)



Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

MyMy said...

haha jahat ayat bawah tu hehe.
keyrah! thanks tag..
sama laaa menu juadah berbuka kita..
my pun suka mkn kuih pelita tu..
tp time puasa jak baru ada.. kalu mcm skrg ni jrang boleh jumpa hehe

cikeyrah said...

tue mmg Fav qira, kannn bulan puasa baru jumpe . .

MyMy said...

kekadang ada juga kena jual time mcm ni tp susa laa nak jumpa hehehe

Kira Kekuri said...

follow sini, wahh sedap, aku jarang makan nasi kerabu C:

aisya said...

kuih JLo?? heheh...
tak pernah makan nasi kerabu ni, padahal selalu je jumpa kat pasar malam.. kena tunggu bulan puasa jugak kot.. hehe

btw, thanks join.. =)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

thanx tag..
nasi krabu best dgn dging bakar & solok lada..

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.