Minum Susu & Joging

Assalamualaikum

Salam Hari sabtu semua, hari ini ujan kat tempat aku syiok je kan kalau dapat tidur hehehe Alhamdulilah hari ini aku rasa lebih baik dari semalam2nya, terima kasih Allah atas kurniaan perasaan yang engkau beri kepada ku.  

Hari ini aku kerja esok baru cuti, tapi mmg hari sabtu aku akan kerja oke . Semalam boss aku call dari madinah, dia tanya khabar & dia bagitau kat madinah panas sangat , boss aku pun demam kat sana, suara dia pun mcm ade tak ade jek.kesian pulak aku dengar, aku doakan semoga dia & isterinya baik2 sahaja :) . Alhamdulilah, ade orang nak buatkan aku shawl Halfmoon kat aku, Mak.cik aku yang kat K.L dia ckp dia nak buatkan aje shawl Halfmoon untuk aku, lagi pun dia mmg tukang jahit, dengan hati terbuka aku terima tawarannya heee.. Baju tunang aku tue pun nak pergi hantar alter sebab kat bahagian pergelangan tangan besar gila, kalau boleh aku nak yang cekak jek, jadi xnmpak lah pergelangan tangan aku kan  :).

Sekarang aku ada jadual baru pulak iaitu setiap petang aku kena joging & minum susu Anlene. Nie semua arahan Mr.s , dia takut Bakal Isteri dia nie tulang cepat reput. Aku nie kan lembik sikit, tak tahan lasak2 sangat, Tulang I kan lembut *sila muntah hijau* .  Aku kalau susu2 nie jangan lah suruh minum, mmg aku tak akan minum, sebab dari dulu lagi aku tak suka minum susu, tapi susu coklat dutch lady aku boleh telan pulak ea, pelik2 . Semalam dia call dia suruh aku minum susu anlene.

Mr.S : Awak dah minum susu belum?

Aku : errr daa, eh belum lah, x sempat lagi.

Mr. S : Lepas nie sebelem mesej ngn abg, pergi minum susu dulu.

Aku : oke, 

Mr.S : Ckap dengan abg , '' syg nak minum susu'' . .

aku : Yer. " saya nak minum susu "  . . ish..mcm cikgu la dia nie * hanya mampu ckp dalam hati jek hee*
 
Mr.S : abg bukan ape awak tue dah lah bla bla bla bla
 
Aku : Yer, Tau lah . nnt saya minum lah, tapi kan mcm xde susu pulak kat dapur tue * tertiba*
 
Mr.S : Kalau awak tak suka abg amek tau pasal awk tak apelah, abg tak akan amek tau lagi.
 
Aku : eh, suka lah, nape ckp mcm tue.. * sentaplah pulak dia nie *
 
Mr.S : oke le mcm tue, lepas nie minum yer..
 
Aku : Baik Boss
 
Mr.S : oke pergilah minum, nnt mesej abg.
 
Aku : oke.
 
Mr.S : Esok Jangan lupa yer jog , 13 round jek. Abg xnak awk nie lembik sangat.
 
Aku : eh , Saya kuat ape .  oke esok awk call tau bila saya nak jog, temankan saya . *i kan manja nak jog mest nak bertmanm walaupun dia teman melalui call jek hee*
 
Mr. S : Oke, kalau awk nak jog esok, awk bgtau tau saya, kalau saya free saya call .
 
Aku : oke ..hehehe    
 
Macam tue lah perbualan aku dengan dia malam semalam , nak majuk2 pulak dia tue. Tapi aku tak minum susu anlene , sebab dah ahbz kot.tapi aku minum susu ape nth kat dapur tue, tapi mcm sedap jek.hari ini baru nak pergi beli susu anlene..ampunnnbang arini baru saya nak pergi beli.  Yang pasal Jogging tue pulak dia suruh aku setiap petang lari berapa pusingan kat belakang rumah tue, semalam dia suruh 12 round, hari ini dia suruh 13 round pulak. sukaaa tau dia tue up2kan round aku. cubit kang..hahahaha tak pe2 mana tau kan tetiba aku boleh kurus macm kate midleton , eh betul ke aku eja nama dia nie..heheheh
 
  
kasut tetap pakai walaupun jog belakang rumah huahua ;P

Okelah aku nak sambung tido buiat kerja yang ade sikit nie. lepas nie nak layan adam & hawa, aku suka tengok ulang2 hahah matiklah aku dah angau dengan Adam Mukhriz nie. hehehe Aku tgh tunggu novel adam & hawa nie, dah bape ari tak sampai2 lagi . 

Bye!!

Terima Kasih Sudi Baca :)

5 comments:

muhammad asyraf said...

wah.. selamat berjogging, best si dia bagi sokongan .. :)

Mieya Atiera said...

haha. anggap je sebagai cabaran, jangan anggap sebagai buli dah ler. haha

Chic Na said...

bertuah la dapat yg caring mcm tu. utk kebaikan keyrah jugak. tp 13 round? errr.. ;)

zila manaf said...

13round??? ppengsanmak

Hanif Idrus said...

Cayok utk anda!!!

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.