Menceburi Bisness :)

Assalamualaikum

Selamat pagi semua !!! dah sarapan blum?? makan aje yer yang aku tanya hehehe  hari ini dah mula kerja banyak, jadi dah bosan sangat ngehngehee.. aku kalau xde kerja nak dibuat tue yang aku mula bosan tue, jadi bos aku memahami pekerja dia nie cepat bosan kalau tak ade kerja nak dibuat hehehe

Sekarang nie aku baru nak menjinak2 dalm bisness, so semalam aku bincang dengan family aku yang aku nak try jual trifles , family aku pun setuju . Bila family setuju barulah boleh ON, jadi semalam balik kerja terus beli bahan2 untuk trifless , so lepas maghrib gigih la aku bersilat kat dapur dengan periuk hehehe



aku buat trifles nie letak kat bekas kecik2 , sebab nak jual nanti ;)


Yang bekas besor tue untuk kat rumah punyer hee belum siap adik2 sepupu aku yang kecik dah sibuk nak makan :)

permukaan atas aku letak buah peach, aku ingat nak letak buah mangga , tapi tak jumpe lak semalam kat pasar raya, xde musimm kot..huhu tapi aku rasa nak tukat tepung kastard lain, sebab semalam tepung kastrd yang aku guna nie rasa mcm tepung jagung sikit2, tensen jek aku bila tpung kastard nie rasa jagung2 >,< tapi tak ketara sangat rasa jagungnya :) jelly tue aku beli yang clear pastue aku letak perasa sendiri iaitu perasa strawberry ;)


Aku harap bisness yang aku buat nie berjaya aminn  . . korang doakan yer, aku nie masih mentah2 lagi dalam bisness kalau jual gula2 aku boleh lar hee


Terima Kasih Sudi Baca :)

4 comments:

Sue PeLik said...

waaaaaaaa comel dan menarik! mesti laku punya neh huhuhu

Kesuma Angsana said...

moga terus suksess ye, mesti sedap ni!

Mayang ABDUL RAZAK said...

nampak pun dah sedap

Chic Na said...

bagusnya.. semoga berjaya keyrah. ;)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.