Dugaan, Pasrah ~

Assalamualaikum

Salam hari jumaat, hari segala penghulu hari..semoga hari ini lebih baik dari semalam. Malam tadi syiok tidur sebab hujan lebat hee tapi rupa2nya bukan setakat hujan lebat jek tapi dengan ribut sekali ade, pagi2 tadi sebelum aku nak pergi kerja aku tengok pokok2  kat rumah aku semua patah, takot gegirl tengok hehee. lepas tue pagi tadi kereta mak.su aku tayarnya pancit , dah dia pergi sekolah pun lambat tadi, tapi aku tengok tayarnya tue bukan mcm pancit tapi pecahhh..cehhh aku nie dah macam makenik pulak. hee



Aku sekarang dah jarang update entry kan, sebabnya aku pun tak tau lah, hati aku nie ke laut kadang2 bila nak update. Macam2 dugaan aku hadapi sejak aku & mr,s cadang mau bertunang, kadang2 aku dah mcm dah tak boleh nak handle dugaan tue. Kadang2 gaduh perkara yang temeh boleh jadi serius. Itu yang bila hati aku rasa sedih aku lebih banyak diam, malas nak fikir langsung. Baru hari ini aku mcm okay sikit.



Ada masanya aku dah malas langsung nak fikir ape2, aku pasrah jek, tapi bila difikir2 balik sampai bila aku nak jadi mcm nie, Aku kena kuat handle semua nie, ;'( 

 

 Bila aku baca petikan ayat nie, sama situasi dengan aku, sampai satu msa aku tidur tak lena, tapi bila renungkan balik ayat nie, Hanya Allah sahaja yang dapat menolong kita,kerana Allah sahaja yang mampu tenangkan hati kita kala kita tidak tenang, Aku hanya manusia biasa kadangkala leka dengan duniawi, sekarang aku cuba berubah untuk menjadi yang terbaik di mata-NYA .

Aku sekarang cuba untuk berfikiran positive dan sentiasa ikhlaskan diri aku untuk terima segala dugaan yang Allah beri kepada ku :). Selain itu aku akan ignore segala masalah yang temeh remeh nie , aku malas nak fikir2 lagi sebab dia boleh menganggu perasaan aku. Aku yakin aku boleh!!! Aku percaya Allah sayang dekat aku :)


Masih Menunggu Encik Posmen Hantar Novel Adam & Hawa ku ^_^






Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

Chic Na said...

be strong keyrah. dugaan tu sebenarnya secara tak langsung menguatkan lagi diri kita. ;)

Mieya Atiera said...

Sabar okey? Maybe ada hikmah kenapa semua nie berlaku.

MRS Rongoks said...

sabar ye keyrah .

a LoT oF LuV said...

salam ziarah..

Sue PeLik said...

huhuhuhu awak! suke dengan kata2 yang bawah sekali tuh. nak amek ya!!! huhu untuk simpanan sendiri huhuhu :)

nur anis said...

dekatkan diri padaNya, insyaallah, Dia akan bantu kita...be strong ye..:)

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.