Romantik Jugak Awk nie ea..:-)

Assalamualaikum . .

Petang baru sempat update, busy memanjang, sejak bos aku balik nie hehhe. nak makan pun tak sempat, tapi sempat makan kuih ubi tadi hahahh aku kalau makan sempat jek . . hehe

Semalam Mr.s bg text kat fb, egtkan ape, rupanya dia suruh dengar lagu Meniti Suratan -Yantzen . bila aku dengar mendalam maknanye tue hehehe pastue semalam masa nga call, sibuk tanya aku dah dengar belum lagu tue,. :-) 



Meniti Suratan

Dahaga kasih padamu
Tiada akhirnya
Dalam kepekatan malam
Kaulah bintang
Ku gapai jatuh
Untukmu sentuh
Namun bagiku hadirmu
Seminit menjadi penawar

Sampai bilakah kita ini
Asyiknya merindu sendiri
Ada kasih dan ada cinta
Tapi terhalanglah
Oleh insan alpa
Materialistik yang
Menghukum cinta
Sebegini...

Bebaskanlah kita ini
Di belenggu dunia

Andai hanyut bahtera
Kita rela di lautan gelora
Itulah rela
Kita berdua

Hadirlah kau kasih
Nyatakan cintamu
Doaku yang lama

Inginku bawamu
Bersama hasratku
Meniti suratan
Agar kenal kebahagiaan

Takdir kita kasih
Tuhan menentukan
Serah keimanan
Pasti sinar kebahagiaan

Jua kaulah insan suci
Wangian syurgawi
Pekat malam yang berlabuh
Aku teguh... di jiwa
Kau tiba jua...

Masa semalam memula aku dengar, aku cakap alamak lagu lama upenye, tapi bila aku pahamkan maksud tue, mcm sama dengan kiteorang :') , Kalau korang nak tahu Mr.s bukanlah romantik oke, aku pun same x romantik hahaha so bila dia bg lagu mcm nie, bawu mcm feeling2 hehehehe

Tapi siyes aku nak nangis bila dengar lagu nie pagi tadi, sebab aku rasa rindu sangat2 dengan Mr.s  . . Dah setahun oke tak jumpe, aku mmg rindu dia tapi aku tak suka layan perasaan nie, nnti hape pun aku tak boleh buat. Tapi Pagi tadi aku dengar lagu nie, air mata aku meleleh oke, . AKU RINDU DIA SANGAT-SANGAT. sabar qira lagi berapa hari lagi nak jumpe :-).

 

Okaylah, nak kemas2 . .jap lagi nak balik . .tapi tak balik rumah terus, ade urusan perlu diselesaikan,..ecehhh heee

Bye <3



Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

nanieybarnieylurviey said...

nani suke lagu ni!!
romantik tu subjektif.. :)

Mrs Velentine said...

sweetnye

Fiza Suhaimi said...

sweet sangat :) semoga berkekalan :)

Chic Na said...

lelaki tak romantik bila sesekali dia romantik mmg cair la kita. huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sweetnyerrr hehe

QasehnyaRania said...

sabar yer.sabar itu separuh darpada iman ;D

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.