Legoland Part 1

Assalamualaikum

Salam selasa semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam ;-) , hari ini aku kena cirit birit pluss sakit perut sangat-sangat. Pukul 5 aku tersedar rasa sakit perut & terus lah aku membuang hihi sorilah sapa yang tengah makan tue :P aku sambung tido balik, tapi tak boleh tidur pun sebab rasa memulas2 perut nie, mcm2 minyak aku letak kat perut aku nie. Nie pun tahan jek :( . Tapi biasalah lepas membuang mesti perut kosong kan, jadi tadi beli kuih jek untuk sarapan, sakit pun tetap makan oke hahaha

tinggal kuih nie jek, bantai je lah labu ,jnji kenyang :P

Oke semalam aku jnji nak up teaser yang aku tunjukkan , so hari ini aku stori sikit lah hihi cerita nie  seminggu lepas punyer cerita, di sebabkan emosi aku malas nak update , jadi hari ini aku update yer. Masa hari sabtu seminggu yang lepas aku dan family pergi Legoland . aku kalau pergi theme park suka sangat tapi tak bape suke hahh acanet tue hihihi

Kami bertolak lebih kurang pukul 9 pagi sampai sana  pukul 10 kot, masa kami sampai mmg dah ramailah org beratur beli tiket, tapi kiteorang tak beratur sebab dah beli tiket dari awal2 lagi hihi 


nie gambar masa dah nak balik dahh, masa memula dtg ade amek gambar tapi gmbrnye hilang dalam fone huhu. Yang teruja tue adik2 aku yang lelaki tue, semua dia nak try, klau aku nie penakut sikit, kalau aku dtg sini lagi mmg x kan naik lagi roller coster .nnt aku cerita kenapa aku tak nak naik roller coster. Memang minta Nyawa lah >,<


korang tengok panjang betul barisannye, tapi nasib baik beli tiket awal jadi tak adelah nak beratut panjang2 :)
memula masuk kiteorang naik permainan pusing mcm dalam cawan tue

main  benda nie boleh buat org pening lalat hihi

 muka menungggu

muka teruja hahhaha

 layan gambar je lah dulu yer, penat nak taip hahaha jangan muntah hijau pulak tengok muka aku aje, haruslah muka aku jek sebab dah blog aku hihi

 Muka poyosss, panas gila masa nie



 ko tengaok si ecah nie, sibuk kuis2 benda tue


 ma.su aku dan anak2 nye bersama nenek




si gojess gonjeng nak juga bergambar dengan nenek nie :P

si ecah sibuk nak naik benda nie, jadi adik aku lah kena temankan dia, yang lain2 pergi main kat mana entah, nie aku dengan amin tunggu lah si minah 2orang nie naik, 1/2jam beratur dapat naik, aku dengan amin siap bersila depan tue makan roti hihi 

adib hover nak alihkan benda tue ke tepi hahah

lepas tue kiteorang pergi tengok show , lupe pulak ape namanye tapi besh,simple tapi besh :)

ko temgok perempuan nie walaupun bdn dia gempal tapi boleh buat mcm nie, aku ckp ngn adik kalau dia boleh aku pun boleh, adik aku terus ckp peha ko besar..pfftttttt



show yang nie besh sangat :)

aku tak boleh blahh tengok muka yang pakai baju merah tue, nnt aku closed gmbr dia hahah

Show nie mcm ala2 high 5 sikit, enjoy la jugak :-)

depa tengah nyanyi, semua nie org omputeh original.

selapas show

aku geramm denagn yang pakai baju hijau nie, cumell sangat mcm nak angkut bawa balik jek hahahah

oke aku memperkenalkan boyfie baru aku, sorry en.tunang dia telah membuat saya jatuh hati dengannye :P

muka dia nie lawak kn hihihi

selepas tengok showcase nie, kiteorang pergi solat zuhur dulu & makan. selepas solat zuhur, adik2 aku ajak naik mcm bot .aku pun ikut jekl, bila masuk situ rupa2nye, bot tu mcm roller coster, kecut perut mak nokss

 sementara menunggu nie lah yang kami buat, teka mana kaki aku hahha

 tengok ramai kan yang beratur, semua tempat nak main mmg ramai yang beratur, antara sanggup ngn tak sanggup je lah, tapi bg aku membazir kalau ko tak main sebab tiket je ko beli RM140.00 , tak berbaloi kalau ko masuk situ just tengok2 jek :-)

 memasing muka eksited, bila dah sampai turn semua takut hahhaha aku lagi takut sebab aku gayat tempat tinggi2 nie :P

masa nie dah kat dalam bot :-)

muka gembiraa sangat, tak tau lepas nie menjerit2 hahaha



 Bot mula nak naik menara, aku dah bising & mengucap jek,

masa nie aku dah tak tengok belakang sebab gayat sangat boleh pitam kalau aku tengok, korang nampak tak terowong kat atas tue, dalam tue aku menjerit sakan sebab dlm tue ade bnda2 yang mengejutkan aku -_-'' , pastu nampk tak mcm ade gelongsor belah kanan tue, ko tau x bot nie akan menggolosor kesitue, tapi bukan secara sopan, tapi dengan cara tak sopan, mcm nak terkeluar anak tekak aku hahahha basah baju kiteorang sebab kalau main benda nie lebih korang beli baju hujan tue, tapi tak lah basah sgt, basah2 manja jek.

nie masa kiteorang main bot tue , ma.su bawa si budak kecik nie main kat playground kat sini. Ma.su aku yang snap nie.

muka nangis nak main lagi hihi

haihhh banyak lagi sebenarnye , so aku sambung esok je lah sebab aku nak buat kerja dulu :P yang part minta nyawa esok aku cerita yer lagi :)

bye

sebelum tue tengok dulu.
.
.
.
.
.
..
.
.

.
.
.
.
 Muka budak sakit perut tapi macam mintak lempang..hihi

bye





Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

Niesa said...

waaahhhhhhh!!!!!besttt!mmg ramai la org g eh..niesa pnya turn bila plak nk g nih..aih...gmb dgn budak baju hijau tu niesa xprasan pn ada org len..ingt gmb fam2 qira je..hehe..cumel!

Mohd Shafwan said...

meriahh

Chic Na said...

bestnya dapat pegi legoland. teringin tau nak pegi. huhu..

Hanif Idrus said...

Bestnya pergi Legoland....bial aku nak pergi..
Aku ingat ramai2 payung pasal hujan rupanya panas..ahaks..

hnahdy said...

Argghh..napa xajak..hehe

meriah betol

nur anis said...

hiyyoo..ramai giler lah orang...

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.