Akhirnya Durian Crepe

Assalamualaikum

Selamat pagi uollsss, semoga hari ini lebih baik dari semalam :-) , hari ini rasa tak banyak keje sebab bos aku tak ade, jadi bolehlah ngula2 sekejap, ya Allah jahatnye aku hihihi 

Dekat rumah aku tak de air, susah tau nak basuh pinggan, nak mandi , nak poo poo lagi hihi nasib baik ade simpan air , jadi tak lah kelam kabut. aku lebih rela takde elektrik berbanding tak ade air. Pagi tadi pergi kerja pun lambat sebb tak ade air *alasan* hihi.

Semalam petang aku memang teringin sangat2 nak makan durian crepe, dekat area tempat rumah kau tak de pun orang jual durian crepe, jadi aku terpaksalah buat sendiri. Aku amek resepi pun kat sorang blogger nie Kak.Ana . Bagi aku resepi kak.ana simple, sebab dia guna 2 tepung jek. aku tengok resepi yang lain2 mcm rumit sikit sebab nak guna 5jenis tepung. jadi aku pilih yang simple jek :-) walaupun simple akhirnye jadi juga durian crepe aku ;) 


Inilah rupa durian crepe aku yang tak berapa semengah sgt nie hihi, akhirnyee dapat juga makan durian crepe hee. aku just buat 6 ketul jek sebab nak try jek dulu. takot tak jadi kalau buat banyak2 hihi

okelah aku nak pergi pejabat pos.

Bye!

Terima Kasih Sudi Baca :)

12 comments:

Mimie said...

durian crepe bestnye

izwan said...

sedap...sedap..dah rasa semalam...

hnahdy said...

buat sendiri.mesti lagi sedap. kalau buat lagi pos kat hana ek

Chic Na said...

rajinnya buat sendiri. dah jadi la tu.

izan mama mia said...

dtg tgk durian crepe..

nur anis said...

saya jugak yang tak rajin-rajin nak cuba buat..huhu

Hanif Idrus said...

Ini dah tah kali ke berapa aku baca tentang durian crepe ini....
Semua kata maveles..
Aku nak beli ler...!!!!

SEO Contest..Minta Tolong Klik Google +

Niesa said...

nisa blm ada masa lg nk mencuba durian crepe ni..hukhuk..

Mimie said...

sne sini durian crepe

Deqla manjew said...

deqla pun dah penah makan...kompius deqla masok blog ni..akan2 nk sama ngan blog deqla dah...haha..btw, thx sudi masokkan url blog deqla dlm bloglist kamu dear.. :)

are_lin@yu said...

yeayyy jd gak..ayu wat sendiri gk aritu..hihi

Mama Adam said...

sedapnya crepe! rajin!

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.