Ohhh Anak sulong

Assalamualaikum

Selamat malam jumaat :-) , aku dah berapa hari nie, lemau sikit , jadi kite update malam pulaks yer.  Asyik ngantuk jek, mebi sebab tido lambat kot. korang jangan egt aku tido lmbt sebab bersms ngn Mr.s yer, tapi aku tido lambat sebab aku main games zuma hahaha :D

tertekan hakakk main games nie,hahhaha ade lg 1 games pun mcm nie gak, thumblebugs tue pun boleh buat aku tertekan hahhaha pasal games boleh bergado dengan adik2 sebab berebut pc nak main, main kat lappy tak besh, main kat pc puas . . :P

Semalam aku tengok ade page nie pasal kerektor anak sulong eh, betul ke aku eja . .lantak ar . .  aku just nak share jek kat sini , sebab aku ketegori anak sulong oke .  KAKAK besor ahhaha

Ciri-Ciri Anak Sulong
1) ANAK MANJA EMAK ♥
Sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

2) ANAK DEGIL

  Anak pertama dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg betul. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sung
guh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3) TAK PANDAI PUJUK

MJemang anak no 1 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.

4) BERCINTA

Dia kalau bercinta, sangat setia. Sanggup berkorban.

5) HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

6) HATI

Anak no 1 ni juga nampak aje keras, tp hati dia lembut. Satu lagi perangai dia tak boleh ditegur.

7) BERDIKARI

Very independent. Memang betul. Tp kalau terlebih independent pun payah. Mudah bergaul. Very take care.

8) ARAHAN

Anak no 1 ni juga dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

9) PEMAAF & CARING

Tidak dinafikan anak no 1 ni pun pemaaf dan caring. Tapi awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham je lah.

10) PAKAIAN

Nak semua up to date. Semua nak kemas.

Ape yang disenaraikan dekat atas adalah sikit yang betul hehhe, kite mula dengan nombor 1,iaitu anak manja emak  , yer aku dulu mmg anak kesayangan arwah mak aku, dan terlalu manja.sampaikan masa aku form 1 , arwah mak aku masih ironkan baju sekolah aku, lepas tue ape yang aku nak kira dapatlah semua.huhu tapi sejak arwah mak tak ada, aku dah takde dah tempat bermanja :'( .

Ke point no. 2 Anak degil, yess aku mmg degil, keras kepala semua ade. adik aku bila baca nie siap mention nama aku koo, dia ckp aku degil. aku selalu ckp nak betul jek, kalau adik aku cp mesti aku bangkang. kadang2 ape yang pa.su aku ckp pun aku boleh bangkang hehehe Lagi satu sifat aku, selagi aku tak dapat benda yang aku nak, aku akan dapatkan jugak, tak percaya tanya adik2 aku, Mr.s pun perasan sikap aku nie, selagi tak dapat ape yang aku nak, aku akan bising jek contohnya aku ckp ngn mr.s aku nak jumpe dia, tapi aku yang suruh dia dtg johor, tapi dia xdapat dtg kan, pe lagi mulalah drama aku, tapi mcm x percaya aku boleh tahan selama setahun beb , nie mest mr.s ade jampi2 aku HAHAHA

Okay, point no.3Tak pandai Pujuk nie pun betul jugak, aku tak pandai memujuk oke, kalau adik sepupu aku menangis , aku mmg failed nak pujuk dia. Belum lagi kalau Mr.s merajuk, lagi susah , dia tue dah lah kuat majuk, aku pulak tak panadai pujuk & secara tidak langsung menimbulkan kemarahan dekat aku  . .hahaha kesian awk kan, kite tak pandai pujuk awk, tapi kite pndai marah awk hahahha

seterusnye ke point no.4 Bercinta, aku malas nak ulas sangat pasal cinta nie, sebab nanti kalau aku cakap yang mmg aku nie seorang yang setia korang tak percaya hahahha tapi pandai2 lah nilai yer..hehhe

Point no.5 Hitam Putih, sangatlah betul , kalau aku kata A, A lah jangan pandai2 nak ubah yer, aku mmg bersikap kejam sekali hahha * matiklah kalau Mak mr.s baca* hahah

kite ko point no.6 Hati, aku nie nmpak jek garang, tapi dalam hati ade taman tau heheh * masuk lift tekan sendiri* -_-''  . aku pun mmg seorang yang TAK boleh ditegur, bak kata mr.s , dia tak tahu mcm ne nak tegur aku, sebab kalau dia tegur, kompem aku sentap .buruk kan -_-''

point no.7 Berdikari, aku rasa part nie mcm  kureng sikit hehhe , aku nie dulu agak tak pandai berdikari sangat, tapi sejak mak& abah dah tak ade , aku dah pandai bawa diri, tak mudah mengalah sangat. Alhamdulilah smpai sekrang aku boleh bawa diri, insyaAllah kalau korang campak aku kat london pun aku boleh hidup ecehhh sekali minta campak, ke london ko HAHAH

Okay point no 8 . Arahan. pasal nie aku rasa betul, sebab aku tak suka org bagi arahan dekat aku, bg aku rimas kalau kena arah2 nie. Tapi Alhamdulilah, bos aku bukan jenis yang suka arah2 nie,. aku boleh stress kalau jenis suka arah2 org. TAPI korang jangan terkejut akulah org yang paling pandai mengarah, adik aku lah mangsanye hahaha

point no.9 nie malu pulak nak ckp iaitu Pemaaf & caring awwww :P , aku rasa bukan aku jek seorang pemaaf, semua org ade sikap pemaaf kn, tapi aku mmg mudah maafkan org, tapi lepas tue aku kan jadi lebih berhati2 dengan org yang pernah buat salah & khianat aku..huhuhu dlm point tue, dia ade ckp kan awas jgn bg diaorang marah, nie mmg betul, aku seorang yang kuat pendam marah aku, tapi kalau rasa dah tak tahan sgt, mmg habislah,.yer aku mmg pernah baling sudu kat adik aku smpai dahi dia berdarah & berparut smpai sekrang. Aku kalau dah marah mmg mcm tak boleh kawal. sebab aku seorang yang paling jarang nak marah org.huhu

Point no.10 Pakaian, point nie no.10 nie mmg aku tak setuju, sebab aku tak kesah nak pakai baju ape tapi yang penting kemas :)


Kakak Beso dan adik2nye ahaksss

Tapi kan kenapa tak cakap ea, yang anak sulong nie kuat makan, sebab aku nie kuat makan tau hahahah dan anak sulong jugak jenis ketegori tembam plus comel2 , nak jugak comelsnye hahah  nie pompuans yang tak nak time yang dirinye makin gumuks :P


tengok tue ade telor kat pipi kitewww, kitewww tak chukeee tawsss *gediks*

Bye <3







Terima Kasih Sudi Baca :)

9 comments:

cik nana said...

Gimme 5 ! kite pun anak sulong ! yeayyy !

Chic Na said...

pernah gak ketagih game zuma dulu. huhu.. eh byk gak yg sama tu. :)

Hanif Idrus said...

Aku anak bongsu....hhihihihi

Mrs Velentine said...

saya anak ke-1..dulu mmg hantu zuma

Mieya Atiera said...

Anak ke5. huhu

Niesa said...

kalau yg tgh2 lak cm ne ea?hahaha...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak ank bongsu...zuma dulu ketagih beno haha

QasehnyaRania said...

ciksu anak sulung semuanya hampir tepat dan kena sasarannya;D

QasehnyaRania said...

hitam/putih
kalau ciksu dah kata A, maka A la.teda yg lain..haha

tp tak manja dgn mak, acaner:D

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.