Minggu Emosi, mak.cik & baju baru Blog

Assalamualaikum

Salam hari isnin semua, semoga hari ini lebih baik dari semalam. Korang dah sarapan?? aku hari ini beli kuih karipap & donat jek, kuih kegemaran aku iaitu kuih abok2 dah abz :( , mana tak habis ade pa.cik nie borong semua kuih tue , kecewaa tau saya hee tak pe lah tak de rezeki  :-) .

Cehh tajuk entry aku mcm tak boleh blahhh , emosi sangat lah hee tapi betul lah bila aku beremosi kompem tak de mood nak update blog, tapi aku tak tau lah korang mcm mana. Mood aku 2minggu lepas mmg betul2 DOWN. 

Selepas aku bertunang aku , aku dapat rasakan dugaan mula datang, itu yang kadang2 aku moody jek sebab aku rasa x selesa dengan perasaan aku sendiri. Perasaan yang selama ini tak pernah wujud, tertiba wujud. Macam nak nangis pun ada,  tapi sebenarnye nangis tue boleh kurangkan masalah dalam hati kita kan. 


Salah satu punca aku emosi ,iailah dengan beberapa makhluk nie, eh sorang ke dua hahah lupa pulaks, mcm nie ceritanya en.tunang upload gambr tunang kami dekat fb dia, aku tengok semua kawan dia ckp tahniah tapi ade seorang makhluk nie boleh cakap '' Apa NIe'', gaya dia cakap mcm tak boleh terima yang en.tunang dengan aku, yang aku pelik dia terus add Fb aku, aku pun cakap lah dengan en.tunang, makhluk tue add fb aku, mebi en.tunang tanya dia, en.tunang ckp dengan aku, si makhluk tue ckp aku yang add makhluk tue. Watt de hell. lepas tue kan dia saja sakit2 kan hati aku, dia coment2 kat gambar tunang aku mmg utk sakitkan hati aku. dia ckp lah yang en.tunang bagi teddy bear dekat dia, bg aku perlu ke ko nak cerita. Korang egt aku diam je ke, aku tanya mcm2 dekat en.tunang, en .tunang bgtau tak pernah pun buat mcm tue, dating pun tak pernah ape entah lagi bg teddy, kata en.tunang. en.tunang siap sumpah, ckp dia tak pernah ade ape2 dengan makhluk tue. si Makhluk tue kawan2 en tunang masa belajar dulu.  Aku perhati jek perangai makhluk nie, bila dia coment lagi en.tunang tak balas pun,en.tunang ckp perempuan tak tahu malu mcm tue lah. Tapi kalau aku tengok dia cari pasal lagi dengan kami, siaplah la ko..hahah tertiba nak jadi kejam :P



Stress tau bila mcm nie, tapi aku tengok sejak bertunang en,tunang lebih cool, tapi aku yang tertiba tak cool oke. Aku lebih cepat moody, perasaan yang wujud sekrang adalah perasaan TAKUT ORANG GANGGU HUBUNGAN KAMI. Aku ade berbual2 dengan orang2 yang berpengalaman, diaorang banyak nasihatkan aku supaya lebih banyak bertolak ansur, bersabar jangan cepat melenting. 











Mereka semua senior aku yang baik dengan aku, diaorang pun berkahwin dalam usia muda. jadi aku banyak tanya tips mcm mana nk handle semua nie. Alhamdulilah sekrang aku lebih oke, yang ade coment pakai baju hijau tue  bulan 1 nie dah nak dapat baby :-) ,dan dia pun dulu mcm aku cinta jarak jauh.  Tapi betul lah syaitan mmg akan menghasut kita bila kita nak membina masjid. Sebab tue ade orang nak terus kahwin jek kan :-)

Mebi sebab aku layan sagt kan perasaan nie tue yang terjadinye emosi. Aku pun sekarang mula belajar jadi lebih cool :-). haihhhss banyak pulak hari ini aku bebel, mentang2 dah lama tak update hihi tapi biarlah hahhaha


tengok gambar dekat atas, fokus dekat gambar yang aku bulatkan tue, bukan aku nak tunjuk cincin tapi aku nak tunjuk ma.cik berdua tue ,aku nak bgtahu aku suka tengok ma.cik berdua nie sebab setiap kali aku nak pergi kerja aku akan jumpe mereka sebab setiap hari  makcik2 nie jogging & mereka berdua nie sangat peramah dan cergas oke. setiap kali nampak aku mesti diaorang tegur, aku pun tegur lah sekali :-) 

Okelah dah penat tangan aku menaip nie, aku nk undur diri dulu..ecehhh tak mau skema pulak ayat aku hahaha oke sebelum tue aku nak tunjuk teaser ;) 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


esok atau lusa aku up kan cerita nie hee ce teka kat mana nie, kalau orang johor familiar tempat nie kot sebab tempat nie tgh hot :P


eh, lupa*banyak sgt mkn semut goreng* pulak nak ckp pasal baju blog aku dah bertukar rupa kan :p warna pun dah lain sikit kan, mcm lebih nmpak segar. Nak tahu siapa yang edit blog aku nie? yang edit blog aku jadi cun nie adalah  Kak.rose, kak.rose mengikut citarasa aku  :-) , terima kasih kak.rose sebab sudi ikut ape yang qira nak ;-). so sesiapa yang tak pandai edit mcm aku boleh lah tempah dengan kak.rose, harga pun sangat berpatutan ;) Dekat sidebar aku ade tambah gmbr en.tunang hihi pastue aku ade tmbah bloglist lagi.

Okelah nie betul aku nak blahhh, dah tak de kot nak cakap lagi hihi

Bye


Terima Kasih Sudi Baca :)

5 comments:

are_lin@yu said...

dugaan org tgh drh mnis kan..sabar ya dear ;-)

Che Rosliza Che mat said...

Banyakkan bersabar ya...Dugaan bertunang memang cam tue...

Chic Na said...

betul tu. jgn dilayan sgt org mcm tu. be positive.

Niesa said...

sabar qira!qira kan kuat..chaiyok2..nisa tau gmb last tu kt ne..lego land!hahaha..tau la awk dh sampai kan..seronok!

hnahdy said...

rollercoster ek..

dia jelous la tu keyrah bertunang. keyrah kena kuat tau. jgn pecaya sangt ckp orang. percaya kat diri sndiri.

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.