Akibat tidur selepas Asar


salam jumaat, semoga hari ini lebih baik dari semalam ;) wa tetiba ayat macam ustazah pulak hee.. harini kelam kabut aku dibuatnye , sampaikan fone pun aku lupa nak bawak, nasib la sape yg bg text or call aku tak respon. aku nak cerita pasai semalam, itulah org tua ckp pas asar jgn tido, semalam aku blik keje trus tido. mula2 niat nak baring-baring jek upenye tertido :P . pastu aku boleh mimpi aku tgk konsert maher zain, dia nyanyi lagu Number one for me tau hee rupa2nye fone aku yang berbunyi , aku mmg set kalau pa.su n ma.su lagu maher zain tue. bila tersedar rupanye ma.su yg call aku, boleh kn lagu tue masuk dlm mimpi aku. pastue macm org mamai bila jawab call. aku pun tak pham ape yg ma.su ckp aku hihi dia suro tgk baju batik kat rak, rasenye aku tgk kat rak lain.hehe 

lepas ma.su call aku mcm tertanya2 mcm mane aku bole berjalan kat rak tue, sah td aku jwb call ma.su tanpa kewarasan aku hahaha bila da abz call baru sedar. patutlah org tua selalu pesan jangan tidur lepas asar tak elok.  

info yang aku dapat kesan buruk tidur selepas asar boleh menyebabkan

Sewel/ gangguan jiwa

haa.. betulkan sbb kn aku cter aku mcm mamai2 bila dah bape minit baru aku sedar, 
smpaikan aku pun tak sedar aku berjalan pergi rak baju. >,< . lagi satu boleh menyebabkan badan-
badan jadi lenguh.

Terbitnya kebaikan dari keburukan dan terbitnya amalan dari pengetahuan

Terima Kasih Sudi Baca :)

3 comments:

are_lin@yu said...

hehe..ayu pun selalu jugak tido lpas asar..nak wat camna kan ngantuk..huhu

wan niahix said...

indah bahasa dari hati yang ceria... hehe... tibe2 je...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

iRa said...

betul tu. selalu jugak tidur lepas asar bab penat sangat..

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.