Alhamdulilah sudah 16 Minggu

Assalamualaikum

Salam jumaat, semoga hari ini lebih baik dari semalam :)  hari ini selsema makin menjadi2, asyik nak bersin jek, sampaikan nak masak pun tak senang, ceh nk ckp lah tue yg dia rajin masak padahal maleh sangat2. Virus M masih melekat lagi di dlm diriku :D

Hari aku nak share something happy news,  eh betul ke aku ckp tue dah tunggang langgang dah, Alhamdulilah tak lama lagi bulan 3 tahun depan aku bakal jadi MAMA :) aku dah preggy nak masuk 4 bulan dah bermakna 16 minggu , baru masuk 2nd trimester.

Buku pink :)

Masa 1st trimester aku mmg tak larat sangat2 , nak makan tak lalu, yg aku lalu makan roti atau mee. Nasi mmg aku tak sentuh lgsung, sebulan lebih aku tak sentuh nasi, bau jek aku dah loya . Susu pun aku minum skip2 sebb tak lalu nk minum jugak.

Lepas tue perangai aku mcm berubah, nak marah jek ade jek yg tak puas hati kat hati nie, yang kesian hubby akulah , sebb kena tahan kerenah aku, kadang2 dia marah gak hihi lepas tue makin kuat tido hahah nie sebelum kahwin pun kuat tido jugak kuikuikui :D Lepas tue aku nie mcm jadi selekeh hahhah kalau nak -keluar pergi jalan ke malas sangat nak make -up , dah hubby aku cakap dah mcm org kemboja haha pembawakan budak kot :P

Alhamdulilah , sekrang aku dah boleh control marah aku, selera pun dah oke dan berat pun dah naik sikit hihihi kalau tak bila pergi klinik kena marah dgn nurse sebab berat menurun, HB menurun, siapa yg dah mengangdung mesti tau kan HB tue ape singkatang dari hemologbin mcm gitu kot eja dia, Hb aku rendah jadi kena bebel dgn nurse :( tp Alhamdulilah semalam aku ade check up , HB aku dah naik :))

Hari isnin nie , aku kena pergi klinik lagi untuk minum air gula, hurmm sedap ke air gula tue?? hari ahad malam dah kena puasa , sampai esokknye takot tak tahan jek sebb aku nie sekrg cepat lapar jek. Nurse ckp minum air gula nie utk kesan kite ade kencing manis atau tak . Tapi semalam masa aku check up tak best sangat sebab nurse semalam mcm takot2kan aku jek, btw semalam nurse yg selalu check aku ade kerja kat luar, jd nurse lain yang take over, ade nurse semalam tue ckp bawa buku pink nie ke mana2 takot eksiden ke pastue mati, nnt susah hospital nak uruskan ,choiii sangat mulut tue. pastue dia cerita , aritu ade org tgh pntang mati gak, haihh mmg saja kan takotkan aku. sampai tak boleh tido aku mlm tadi sebb mcm takot lak :( . Aku suka nurse yg biasa check aku tue , dia suka ckp kata2 yg positif tak mcm nurse semalam negatif jek. ke aku yg sensitif sangat huhuhu

okaylah dah pukul berapa nie, nak masak nasi kang tak masak lak kalau hadap nie lelama hihihi

bye  
<3



Terima Kasih Sudi Baca :)

6 comments:

permatabiru said...

tahniah

♥♥ Nur ♥♥ said...

wahhh!!nk jadi mama da....
tahniah...

Oshin Kecik said...

wahhh tahniah dik !!! tak sangka dah nak jadi mama dia hee

Mieza Suhaini said...

wahh , mamaaa :)

Mimi Azirah said...

Alhamdulillah tahniah

lovelywa said...

Tahniah bakal jadi ibu..Salam Kenal!

 
All Right Reserved To Cik Keyrah . Full Edit By Cik Rose Cute.